Slår alarm for danskere med dette fjernsyn: Opdater dit TV omgående

Skrevet af Emil Martesen

15/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opdater dit TV omgående.

Dagens topnyheder

Den teknologiske udvikling bevæger sig med hastige skridt, og det samme gør sikkerhedsrisikoen ved smart-tv's, som er steget betydeligt.

I den forbindelse er det nu kommet frem, at tusindvis af LG-fjernsyn er sårbare over for cyberangreb.

Problemet skyldes en række sikkerhedsfejl, som giver hackere mulighed for at infiltrere tv-apparaterne, hvis de er tilsluttet internettet.

Så hvis man har et tv fra LG, så gælder det om at få opdateret det i en hulens fart.

Det skriver Ekstra Bladet.

Leif Andersen fra Eset Nordic understreger alvoren i situationen og anbefaler alle LG-tv-ejere at opdatere deres tv'er omgående:

"Når det ikke nævnes, hvilke tv-modeller der er tale om, skal man hellere tjekke en gang for meget end en gang for lidt", lyder hans opfordring.

Denne fejl blev opdaget for første gang den 1. november 2023, men det har taget LG næsten fem måneder at udvikle og udrulle en opdatering, der retter den.

Sikkerhedshullerne i LG's fjernsyn er særligt kritiske, da de kan give hackere adgang ikke kun til tv'et, men også til andre enheder på samme netværk:

"Fjernsyn har normalt ikke været specielt interessante for hackere, men med de nye får man jo adgang til en lille computer, som sidder inde i tv’et, så det kan hurtigt give andre en adgang ind i dit hjem", siger Leif Andersen. 

Han advarer derefter mod at bruge 'Universal Plug and Play' (UPnP), som er en netværksfunktion, der bruges til at forbinde enheder automatisk.

Selvom den øger bekvemmeligheden at have den slået til, øger den også risikoen for at blive hacket, hvorfor du bør overveje at slå funktionen fra.