Solcelle-fadæse ville være opdaget

Offentligheden ville have fået kendskab til problemer ved lovforslaget om solceller efter reglerne om den ny, omstridte offentlighedslov.

Det oplyser justitsminister Morten Bødskov (S) mandag morgen ved et samråd om offentlighedsloven i Folketingets retsudvalg.

- Det er en henvendelse fra en ekstern organisation, som er sendt til Klima- og Energiministeriet og underliggende styrelser. Der er aktindsigt i denne henvendelse.

- Da der ikke er tale om en e-mail mellem styrelse og ministerium, er den ikke omfattet af §24 (i offentlighedsloven, som beskytter om fortrolighed mellem minister og embedsmænd, red.), siger Morten Bødskov.

Folketingets klima- og energiudvalg gav 30. maj klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse, fordi han ikke have orienteret udvalget grundigt om mulige problemer ved lovforslaget om solceller.

Offentligheden kunne som udgangspunkt ikke få aktindsigt i en e-mail om solcelleanlæg mellem Energistyrelsen og Klima- og Energiministeriet, fordi det ville være omfattet af embedsmændenes rådgivning af Martin Lidegaard om lovforslaget, siger Morten Bødskov.

/ritzau/

Dagens Gossip