Sponsoreret indhold: Tjek din region: Her har de flest kønsvorter

Kønsvorter og kondylomer er desværre for mange et større problem end som så. Undersøgelser viser, at der findes ca. 17.000 nysmittede hvert år i Danmark. Kønsvorter er uden tvivl et tabubelagt og yderst følsomt emne for mange, men hvilke regioner er mest uheldige?

Hvad er kønsvorter?

Kønsvorter, eller kondylomer, er små knopper, som oftest fremkommer som værende rødlige eller mørkelilla. Typisk er kønsvorterne 2-10 mm. 

Faktisk er kønsvorter så stort et problem, at mere end 25 % af unge under 30 år er smittet med HPV-virussen – den virus, som i værste fald kan lede til udvikling af blandt andet peniskræft, livmoderhalskræft og mandelkræft. 

Hvorfor får man kønsvorter?

Kønsvorter smitter gennem seksuel kontakt mellem kønsorganerne, endetarmen eller i sjældnere tilfælde munden. Typisk udvikles kønsvorterne, 2-3 måneder efter at du er blevet smittet, men i sjældne tilfælde kan der gå alt fra 3 uger til 8 måneder – du kan altså ikke vide dig sikker. Godt nyt er dog, at det blot er 2 % af alle smittede med HPV-virussen, som udvikler synlige kønsvorter.

Hvordan smitter kønsvorter?

Desværre er der ikke andet at gøre end at få regnfrakken på, inden man går i gang. Den eneste måde, du kan beskytte dig selv og din partner imod en eventuel smitte, er ved at benytte kondom eller en såkaldt slikkelap ved oralsex.

Det er dog vigtigt at have in mente, at man kun kan beskytte sig mod smitten og ikke direkte sikre, at man ikke bliver smittet. Desværre kan kønsvorter og kondylomer godt smitte alligevel, idet du eller din partner kan være ramt af HPV-virussen andre steder, som kondomet eller slikkelappen ikke dækker.

Det allerbedste, du kan gøre, er at få en HPV-vaccine, som beskytter mod kønsvorter og en lang række andre kønssygdomme. 

Hvilke regioner oplever flest tilfælde af kønsvorter?

Og hermed spørgsmålet og svaret, som alle har ventet på. ShytoBuy, som er en portal, hvor du kan finde information om og produkter til behandling af følsomme problemer – herunder kønsvorter og kondylomer, impotens og hårtab – har lavet en undersøgelse, som du kan se resultatet af.

* Undersøgelsen er baseret på stikprøver udført på kundernes køb. Der tages forbehold for forskelle i indbyggertal.

Hvad kan du gøre?

Spørgsmålet er så, hvad du kan gøre, såfremt du er en af de uheldige, som allerede sidder med smitten og aktive kønsvorter? Behandling af kønsvorter behøver hverken at være en ubehagelig eller dyr oplevelse, læs bare med her.

Det første, du bør gøre, er at konsultere din egen læge. Selv om kønsvoter og kondylomer er et pinligt og tabubelagt emne, er en læge altid den bedste til at formidle en sikker og gavnlig behandling. Lægen vil foretage en undersøgelse af din vorte igennem en vævsprøve for at undersøge og finde løsninger på dine symptomer. Blandt de mest populære og effektive behandlinger findes væsker, som pensles på vorten, cremer eller i værste fald frysning og afklipning.

Alternativt findes mildere behandlingsformer såsom naturmedicin og medikamenter. Disse findes primært i håndkøb og kan være en god løsning til dig, som ønsker at komme kønsvorterne til livs uden at skulle igennem den pinlige oplevelse at tage til lægen. Et eksempel på naturmedicin, som ofte anbefales på bl.a. ShytoBuy, er ZymaDerm mod kønsvorter og kondylomer. Dette er naturmedicin, når det er bedst – 100 % sikkert og uden ubehagelige bivirkninger.

Dagens Gossip