Sstyrker stormer Mursi-lejre: Mindst 50 dræbt

Det Muslimske Broderskab siger, at egyptisk politi har dræbt 50 mennesker under angreb på protestlejre i Kairo. Indenrigsministeriet siger, at mindst to medlemmer af sikkerhedsstyrkerne er dræbt.

- Ved lejren Rabaa er der mindst dræbt 50, oplyser Broderskabets talsmand, Gehad El-Haddad, på sin Twitterprofil.

Tidligere havde øjenvidner og lokale medier meldt mindst 15 personer dræbt. En AFP-korrespondent ved den ene protestlejr, siger, at mange synes at være blevet dræbt af skud.

Sikkerhedsstyrkerne siger, at snesevis af mennesker er såret.

Det Muslimske Broderskab siger, at egyptisk politi har dræbt 50 mennesker under angreb på protestlejre i Kairo. Indenrigsministeriet siger, at mindst to medlemmer af sikkerhedsstyrkerne er dræbt. En lokal tv-station melder fire officerer såret.

Egyptens indenrigsministerium udsendte tidligere en erklæring, hvori det hedder, at sikkerhedsstyrkerne efter ordre fra regeringen er begyndt tage de nødvendige skridt mod protestlejrene Rabaa og Nahda af hensyn til nationens sikkerhed.

Det statslige nyhedsbureau oplyser, at sikkerhedsstyrker anvender tåregas ved den største af protestlejrene, som også overflyves af militærhelikoptere. En del af militærets køretøjer er også flyttet tæt på området.

Politiet har også afspærret sidegaderne i området.

- Operationen skal splitte demonstranterne, siger sikkerhedskilder til AFP.

Sikkerhedsstyrkernes operation blev indledt dage efter flere gadekampe i den egyptiske hovedstad. Det skete, da tilhængere af Mursi blev angrebet, mens de gik i protesttog mod indenrigsministeriet.

Tilhængere at det nye militærtstøttede styre kastede sten og flasker mod Mursi-tilhængerne. Nogle tusinde tilhængere af Mursi deltog i protestmarchen, hvis deltagere selv begyndte at kaste med sten, da de blev angrebet. Mange børn og kvinder løb fra stedet i panik.

Siden weekenden har alle ventet på en varslet politioperation mod de to store protestlejre i byen.

Tidligere er over 250 mennesker, hvoraf de fleste var Mursi-tilhængere, blevet dræbt under gadekampe, efter at militæret fjernede Mursi - landets første demokratisk valgte præsident - den 3. juli.

Det skete efter masseprotester mod hans styre, der blev anklaget for at være udemokratisk.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip