Svampet squash-kage uden mel

Kagen er mild og svampet og passer perfekt til en god kop kaffe eller te her i sensommeren.

Til en springform skal du bruge:
300g mandelmel (køb det i helsekostbutikker eller lav det selv – mal 300g mandler til fint mel i en kaffemølle)
125g ahornsirup
50g mild olivenolie
1 æg
325g groftrevet squash
100g rosiner
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. vanillepulver
½ tsk. stødt muskat
½ tsk. stødt nellike

Sådan gør du:
Rør først mandelmel, ahornsirup, olie, æg og krydderier sammen.

Riv squashen groft på et rivejern og vend den revne squash i dejen.

Kom til sidst rosinerne i dejen og rør den godt igennem.

Fordel dejen i en bagepapirsbeklædt springform og bag kagen i en forvarmet ovn på 130C varmluft i ca. 90 minutter.

Sluk for ovnen og lad kagen køle af i ovnen på eftervarmen.

Kagen kan spises lun eller kold.

Opbevar kagen på køl eller frys den ned i passende stykker til senere brug.

God appetit.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip