Syrisk Forening: Syrerne frygter ikke krig

Selv om jungletrommerne fortæller, at en koalition med USA i spidsen planlægger et angreb på Syrien, er stemningen rolig i det borgerkrigshærgede land.

Det fortæller formanden for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahmoud, der støtter den syriske regering, der bliver ledet af præsident Bashar al-Assad.

- Min familie og venner i Syrien siger, at de er helt afslappede. De har været i krig i to et halvt år. Befolkningen er hverken nervøs eller bange, siger Mohammad Mahmoud.

Rygterne om, at det syriske regime brugte kemiske våben under et angreb sidste onsdag, der kostede hundredvis af mennesker livet, har fået USA, Storbritannien, Frankrig og senest Danmark til at true med at uskadeliggøre regimets militære anlæg.

Beslutningen om et eventuelt angreb skal angiveligt træffes uden for FN-regi, da Bashar al-Assads støtter, Kina og Rusland, højst sandsynligt vil nedlægge veto i FN's Sikkerhedsråd mod et angreb.

Mohammad Mahmoud tvivler på, at den syriske regering står bag det kemiske angreb, men hvis den gør, skal konsekvenserne findes ved en politisk løsning.

- Jeg tror ikke, Kina, Rusland og Iran vil fortsætte med at støtte regeringen i Syrien, hvis det er rigtigt, at den har brugt kemiske våben, siger han og understreger samtidig, at han er 100 procent sikker på, at det ikke er tilfældet.

- Hvem vil tro, at præsidenten i Syrien er så naiv at begå det her, mens en delegation fra FN er til stede, og mens hele verden kigger på, spørger Mohammad Mahmoud.

FN's eksperter i kemiske våben er stadig i gang med deres undersøgelser, og de er onsdag morgen taget ud for at undersøge et af de områder, hvor et giftgasangreb skulle have fundet sted onsdag i sidste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip