Terrortiltalt: Sympati for terrorgruppe

- Jeg ser al-Shabaab som frihedskæmpere og sympatiserer derfor med dem.

Udtalelsen kommer fra den 19-årige NW, der mandag sidder på anklagebænken i Retten i Aarhus.

- De kæmper for at implementere sharia, og der er mere fredeligt i de områder i Somalia, hvor de har taget kontrollen, end der hvor regeringstropperne regerer, siger han videre.

NW er sammen med sin 24-årige bror tiltalt for at arrangere og finansiere den ældste brors ophold i en træningslejr kontrolleret af terrororganisationen al-Shabaab i Somalia.

Ifølge anklageskriftet skulle NW have finansieret storebroderens træningsophold, men det nægter han over for anklager Torben Thygesen:

- Min bror sagde bare, at han ville rejse til Somalia. Jeg fandt først ud af, efter han var rejst, at han havde taget mit pas og brugt mit kort til at købe en billet med.

- Jeg blev først meget overrasket over, at han kunne få lov til at gå hele vejen gennem Københavns Lufthavn med mit pas. Vi ligner slet ikke hinanden. Men derefter blev jeg også gal over, at han ikke havde spurgt mig, siger han.

Ifølge NW var han ikke klar over, hvad broren skulle i Somalia.

- Jeg tænkte, at han måske ville have lidt ferie, inden han skulle ind og sidde for røveri. Men han sagde ikke noget, og jeg ved ikke, hvor længe han planlagde at være væk.

Egentlig var det den 24-årige bror, der skulle have været afhørt som den første af Torben Thygesen, men han har nægtet at udtale sig til andre end sin egen advokat, Finn Søgaard.

- Min klient har været udsat for meget alvorlige krænkelser under tidligere afhøringer. Det bevirker, at han ikke har tillid til politiet generelt, siger Søgaard, der dog understreger, at de pågældende krænkelser ikke er begået af dansk politi.

Sagen er historisk, fordi det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug.

Begge brødre nægter sig skyldige. Der forventes at falde dom den 20. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip