Thornings revisor: Jeg står bag homorygte

For første gang erkender statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) revisor, Frode Holm, at han tilbage i sommeren 2010 under et møde hos Skat København kaldte Thornings mand, Stephen Kinnock, for homo- eller biseksuel, skriver Berlingske.

Oplysningerne har været fremme tidligere, men Frode Holm har hidtil afvist at have ansvar for oplysningerne, der er centrale i skattesagskommissionens igangværende undersøgelse af potentielt læk og magtmisbrug.

- Jeg erkender, at de ord om bifil og homoseksualitet kom ud af munden på mig, men jeg fik ikke sagt - som jeg burde - at jeg i øvrigt aldrig havde vendt det med parret selv, siger Frode Holm til avisen.

På mødet skulle statsministerparrets skattesituation diskuteres, men de deltog ikke selv i mødet.

Der har været spekuleret i, om Frode Holm brugte oplysningerne som argument for, at Stephen Kinnock havde større tilhørsforhold til Schweiz, hvor han tidligere arbejdede, end Danmark og derfor ikke skulle betale skat i Danmark, men det afviser han.

- Det var alene et argument for, hvorfor de ikke ville møde frem og havde intet med selve skattesagen at gøre, siger han til avisen.

Skattesagen tager netop udgangspunkt i, om Stephen Kinnock har været skattepligtig i Danmark eller i Schweiz. Skat fastslog i 2010, at han er skattepligtig i Schweiz.

Sagsfremstillingen, der var hemmelig, er siden blevet lækket til pressen, og det er det forhold, som i øjeblikket er en del af skattesagskommissionens undersøgelse.

Derudover har kommissionen fokus muligt magtmisbrug i Skatteministeriets top samt hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og dennes personlige rådgiver Peter Arnfeldt.

Oplysningerne om, at Stephen Kinnock skulle være bi- eller homoseksuel er angiveligt vandret fra Skat København til Skatteministeriet og Troels Lund Poulsen og videre til B.T. der bragte rygtet til torvs.

Thorning dementerede rygtet i august, hvor hun samtidig fyrede Frode Holm som parrets revisor.

Frode Holm har i dag ingen kommentarer til, om han mente, at Kinnock rent faktisk var bi- eller homoseksuel, skriver Berlingske.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip