Tiltalt for 12 skud: Jeg husker intet

- Jeg husker kun glimt. Nogle høje lyde og at køre hurtigt med bilen. Jeg tror også, der var nogen, der skød mod mig.

Mere præcist kan en 33-årig skudtiltalt mand ikke gengive episoden, der fandt sted den 15. maj sidste år ved Vodroffsvej på Frederiksberg.

12 skud blev affyret mod en flok mennesker, hvoraf to er fremtrædende bandemedlemmer fra Blågårds Plads-gruppen.

I Retten på Frederiksberg har den 33-årige torsdag svært ved at koncentrere sig og glemmer ofte spørgsmålet, før han når at svare.

Anklageren må flere gange opgive at få ham til at tage stilling til tidligere afhøringer hos politiet.

- De her spørgsmål fucker med min hjerne. Jeg har jo sagt, jeg ikke kan huske det. Jeg har ikke engang fået min medicin i dag, så vil jeg hellere nægte at udtale mig, end jeg vil have alle disse spørgsmål, siger manden frustreret, da han endnu engang ikke kan genkende den forklaring, anklageren læser op for ham.

Han forklarer, at han i perioden omkring skudepisoden havde det psykisk meget dårligt, og at han blev erklæret psykotisk ved anholdelsen.

I de sidste måneder har han været frihedsberøvet på psykiatriske hospital Skt. Hans og ikke i arresten som den anden tiltalte - en 23-årig mand.

De nægter sig begge skyldige i skudepisoden, men erkender flere andre forhold om trafikforseelser.

Foreholdt de udtalelser, han tidligere har afgivet til politiet, som angiver hans medtiltalte som skudmanden, bliver den hættetrøjeklædte 33-årige frustreret og nægter at udtale sig.

Tidligere udsagn om tilknytning til bandegrupperingen Brothas, som holder til i Mjølnerparken, vil han heller ikke vedkende sig.

- Jeg har slet ikke nogen relation til Brothas, jeg kender bare nogle af dem, siger han i retten, inden han får lov til at sætte sig ved siden af sin forsvarer.

Sagen fortsætter over flere dage.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip