To tiltalt for at tæve gravid

Et voldeligt gaderøveri mod en gravid i syvende måned i starten af året har nu givet en 16-årig dreng og en 18-årig mand en tiltale på halsen, oplyser anklager ved Københavns Politi Ebbe Arentoft til Ritzau.

Ifølge politiet har fire personer forfulgt den 42-årige gravide kvinde, da hun var på vej hjem med S-tog og bus 23. januar efter et besøg hos et vekselfirma.

Overfaldet skete på Kærskiftevej i Valby, hvor det lykkedes røverne at tage kvindens taske indeholdende et beløb svarende til 29.500 kroner fordelt på amerikanske dollar, engelske pund og danske kroner.

Uagtet at kvinden var gravid, sparkede en uidentificeret mand og en identificeret efterlyst hende i maven flere gange og i hovedet, ifølge politiet. Den gravide kvinde fik også sprøjtet tåregas i øjnene og måtte efterfølgende indlægges på hospitalet.

Den 18-årige har tidligere nægtet sig skyldig i anklagerne under et grundlovsforhør.

De fire formodede gerningsmænd har været efterlyst af dansk politi siden overfaldet, og i februar blev to af mændene pågrebet på Malmø Centralstation.

De blev genkendt ud fra de billeder, som dansk politi har udsendt af dem, da svensk politi havde tilbageholdt dem for at stjæle en tegnebog.

Den 16-årige dreng er ud over tiltalen for røveriet også tiltalt for syv tyverier eller tyveriforsøg samt et overfald på en betjent i et Røde Kors Center.

Begge tiltalte er ikke danske statsborgere, og anklageren kræver dem udvist fra landet med indrejseforbud i 12 år.

Både kvinden og det dengang ufødte barn skulle have det godt på trods af overfaldet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip