Tre skydegale mænd mistænkt for skyderi til Mors dag-parade i USA

19 mennesker er blevet såret i en skudepisode ved en mors dag-parade i den amerikanske storby New Orleans søndag.

Blandt ofrene er to 10-årige - en dreng og en pige - mens de øvrige ramte er voksne. De sårede var både deltagere i paraden og tilskuere.

Ingen af de ramte skulle umiddelbart være i livsfare, men to personer var tidligt mandag dansk tid fortsat på operationsbordet.

- På nuværende tidspunkt har vi intet, der indikerer, at nogen vil dø som følge af dagens episode, lyder det fra politichef Ronal Serpas fra politiet i New Orleans.

Han siger, at der "måske" er blevet skudt med to forskellige typer våben, og lige efter skyderiet er tre personer set løbe fra stedet.

Politiet kender ikke motivet til forbrydelsen, men udlover en dusør på godt 14.000 kroner for oplysninger, der kan føre til anholdelse af de skyldige.

- Det ser ud til at disse to eller tre personer af en eller anden ukendt årsag begyndte at skyde mod eller iblandt folkemængden, siger Serpas.

- Det skete i løbet af et par sekunder, tilføjer han.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har udtalt, at skudepisoden ikke var terrorrelateret.

- Ud fra vores efterretninger har vi ingen grund til at tro, at det var en terrorhandling, siger Mary Beth Romig, der er talsperson for FBI i New Orleans.

Hun kalder i stedet skyderiet for "gadevold".

Borgmesteren i New Orleans, Mitch Landrieu, har besøgt nogle af ofrene på hospitalet, og han begræder volden i byen.

- Denne særlige dag ser ikke ud til at have nogen indvirkning på den hårde vold. Det er en skam, og det bliver nødt til at stoppe.

- Det er bare en meget tragisk dag for os, siger borgmesteren.

Op mod 400 personer menes at have deltaget i paraden. Halvdelen af dem befandt sig i det område, hvor der blev skudt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip