Trist nyt for Putin

Skrevet af Emil Martesen

18 uger siden

|

08/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der trist nyt for den russiske diktator.

Dagens topnyheder

Der er ikke meget at skrive hjem om, når snakken falder på krigen i Ukraine og Rusland.

Og nu er der heller ikke god grund til at ånde lettet op for den russiske diktator.

Det viser en nylig rapport fra det britiske forsvarsministerium er det blevet afsløret, at det daglige antal russiske tab i Ukraine er steget markant i løbet af 2023, hvilket understreger den voksende belastning af konflikten på de russiske styrker.

Og med næsten 500.000 tabte, står den russiske militære styrke over for en dyster fremtid, hvis denne tendens fortsætter.

Ifølge ministeriets analyse kan Rusland se frem til tab, der overstiger en halv million i Ukraine, hvis de nuværende tabstal fortsætter det næste år.

Mens Rusland står over for potentielt at have mistet så mange som 500.000 soldater ved udgangen af 2024, er tallet meget mindre for Ukraine.

Det skriver The New York Times.

De løfter samtidig sløret for, at Ukraine i august 2023 havde mistet 70.000 soldater, og yderligere mellem 100.000 og 120.000 var blevet såret i krigen.

Denne eskalering af tabstal er en påmindelse om de menneskelige omkostninger ved den fortsatte konflikt og de langsigtede konsekvenser for både Rusland og Ukraine. Mens verdenssamfundet fortsat søger løsninger, står det klart, at den fortsatte krigsførelse har en dybtgående og tragisk indvirkning på begge nationer og deres befolkninger.