Tyrkiet vil slå hårdt til mod Syrien

Det kan komme til at koste Syrien dyrt, hvis syriske granater fortsat rammer mål i Tyrkiet.

Det siger den tyrkiske forsvarschef, general Necdet Özel, under et besøg i byen Akcakale i grænseområdet, hvor en syrisk granat dræbte fem personer onsdag i sidste uge.

- Vi har gengældt de syriske granater. Hvis det fortsætter, vil vi i fremtiden svare igen med større styrke, siger generalen.

Udtalelsen kommer kun en dag efter, at Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, sagde, at Nato har planer for at forsvare Tyrkiet, hvis det bliver nødvendigt.

General Necdet Özel siger ikke noget om, hvordan den tyrkiske hær vil svare igen, hvis syriske granater bliver ved med at slå ned på den tyrkiske side af grænse.

Siden hændelsen i sidste uge har adskillige syriske granater ramt tyrkisk jord. Syrien har undskyld drabet på de fem i Akcakale og lovet, det ikke vil ske igen.

Ved lignende nedslag hen over weekenden var der hårde kampe i gang mellem syriske oprørere og regeringssoldater tæt på grænsen til Tyrkiet.

Eksperter siger, der kan være tale om vildfarende granater, som hverken oprørere eller regeringssoldater har styr på.

Skulle konflikten mellem Syrien og Tyrkiet udvikle sig, har Nato en plan for, hvordan forsvarsalliancen vil forsvare det store Nato-land.

- Vi har alle nødvendige planer klar til at beskytte og forsvare Tyrkiet, hvis det er nødvendigt, sagde Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, tirsdag.

Han mener, at Tyrkiet har optrådt ansvarligt under de tilspidsede spændinger med nabolandet, hvorfra titusinder er flygtet over grænsen under oprøret mod styret i Damaskus.

Kilde: AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip