Vestager er forundret over FOA-farvel

Det kommer i den grad bag på økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at fagforbundet FOA, der organiserer knap 200.000 primært offentligt ansatte, trækker sig fra arbejdet med regeringens såkaldte tillidsreform.

Reformen var en del regeringsgrundlaget og skulle sikre et bedre samarbejde mellem de offentlige arbejdsgivere og de ansatte. Men FOA mener, at regeringen trækker i den modsatte retning gennem de reformer, som er sat i værk de seneste måneder.

- Jeg har sat pris på, at FOA har været med, for de medarbejdere, FOA repræsenterer, har meget at bidrage med.

- I det lys er jeg mildest talt forundret over, at Dennis Kristensen har valgt at melde FOA ud af samarbejdet og reelt sætte sig uden for indflydelse. Jeg er dybt forundret, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i en kommentar til Ritzau.

Hun slår fast, at man fortsætter arbejdet, og at der ikke er slækket på regeringens ambitioner.

Reformen skal stadig - på sigt - give mindre statsstyring og mere ansvar og indflydelse til medarbejderne til økonomisk gavn for alle.

- Vi drøfter med de faglige organisationer, hvordan vi kan skabe nye veje til bedre velfærd. Det skal ske ved at give plads til ledelse og til, at de offentlige ansatte får større rum til at folde deres faglighed ud i, siger hun.

Det er primært de aktuelle overenskomstforhandlinger og regeringens udspil Vækstplan DK, som FOA's formand, Dennis Kristensen, mener er eksempler på, "at regeringen reelt ikke ønsker en tillidsdagsorden".

Han mener, at regeringen i stedet ønsker "mere ledelse, flere effektiviseringer, flere arbejdstimer, færre tillidsfolk og flere penge i statskassen".

/ritzau/

Dagens Gossip