Veteraner: Unge Magnussen i Formel 1 om et år

Kevin Magnussen drømmer om at køre i Formel 1 allerede til næste år. Og selvom han kun er 20 år gammel, vurderer hans far, Jan Magnussen, at sønnen er klar til at køre race med de bedste.

- Jeg synes, at han er klar. Der er sket meget med ham hen over de seneste par år. Specielt fra sidste år til i år. Og han har fået hovedet rigtig godt omkring det.

- Men jeg håber for Kevins skyld, at han kommer i Formel 1, når tiden er rigtig. Om det så er næste år eller næste år igen, er mig fuldstændig underordnet, siger Jan Magnussen, der selv kørte 25 Formel 1-grandprix'er for McLaren og Stewart i 1990'erne.

Kevin Magnussen, der sigter efter at blive verdensmester i Formel 1, fører i øjeblikket Formel Renault 3,5-serien, som er en af klasserne under kongeklassen. Derudover er han reservekører for McLaren.

Formår unge Magnussen at fastholde sin føring i Formel Renault 3,5-serien, er vejen banet for, at han rykker op.

Men ifølge den ottefoldige Le Mans-vinder, Tom Kristensen, skal man være opmærksom på, at der er andre ting, der kan spille ind i ens motorsportsplaner.

- Den start, han har haft i år, viser, at han vil være klar til Formel 1 - også allerede fra næste år af.

- Men chancen opstår sjældent for danskere, fordi der inden for vores sportsgren er løbesko, der er lidt mere attraktive og koster lidt mere end andre.

- Så det handler om at være tålmodig, siger Tom Kristensen og henviser til, at motorsporten er meget afhængig af sponsorer.

Kevin Magnussen skal næste gang i aktion i Formel Renault 3,5-klassen i Moskva i weekenden, hvor både farmand, Jan Magnussen, og hans garvede kollega Tom Kristensen selv kører det legendariske 24-timers-løb i Le Mans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip