Vi vil have mere frivilligt socialarbejde

Et stort flertal af danskerne ser gerne frivilligt arbejde brede sig langt ud over velkendte områder som idrætsleder og besøgsven og ind på social- og sundhedsområdet.

Ukontroversielt socialt arbejde som besøgsven synes 87 procent af danskerne, er en god idé, at frivillige udfører.

Mere praktisk støtte som at følge folk til lægen siger 76 procent o.k. til. Og næsten hver anden dansker bakker op om frivillig hjælp til rengøring og køkken- og havearbejde. Her er 30 procent dog imod.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum.

Mange af områderne er tæt forbundet med kommunale serviceydelser. Hos kommunerne hilses undersøgelsen velkommen.

- De frivillige kan bruges langt mere aktivt også på felter, der traditionelt er varetaget af det offentlige, siger Anny Winther (V), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Ifølge undersøgelsen mener 52 procent af danskerne, at de frivillige skal inddrages mere end nu på social- og sundhedsområdet. Kun ni procent siger nej.

Hos FOA, der organiserer 200.000 ansatte på social og sundhedsområdet, advarer forbundsformand Dennis Knudsen mod en glidebane, hvis det frivillige arbejde bevæger sig ind på sociale kerneområder:

- Vi skal passe på med at tømme de professionelles arbejde for alt indhold ud over det tungeste fysiske og psykiske arbejde. Både for at mindske nedslidning og for at sikre at borgerne får professionel hjælp.

- Vi må ikke glide tilbage mod en fortid, hvor det sociale arbejde afhænger af hattedamer og husmoderforeninger, siger Dennis Kristensen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip