Det er populært at børste tænder i kul - men bliver tænderne virkelig hvidere?

Foto: Shutterstock

En ny tandpasta baseret på kul skulle angiveligt gøre tænderne hvidere. Men den sorte skønhedsdille er slet ikke så smart, som den giver sig ud for.

Uanset hvor godt og grundigt du børster tænder, så er dine tænder ikke hvide som i Hollywood.

Kaffe, te, cola og rødvin er alt sammen med til at misfarve dine bisser, så de bliver mere elfenbensfarvede eller deciderede gullige end hvide. 

Et nyt skønhedsprodukt vil dog gerne hjælpe, og blandt andet tandpastaen curaprox sælger en tandpasta, der er kulsort og skulle give hvidere tænder, men spørger tandlæger, så virker tandpastaen ikke, skriver newsbreak.dk. 

- Jeg er ikke bekendt med nogen forklaring på, at kul skulle give hvidere tænder. Der er intet, der peger på, at det skulle have en effekt til tandblegning, siger overtandlæge Ulla Pallesen fra Odontologisk Institut ved Københavns Universitet til newsbreak.dk.

Børste tænder i kul

Modsat almindelige tandpastaer, der hævder at give hvide tænder, er der intet slibemiddel i tandpastaen med kul. 

Læs også

8 overraskende tricks med kokosolie, som din krop vil takke dig for

Men effekten af de hvide tænder handler i højere grad om, at kullet optager væsken i munden, der får tænderne til at se hvidere ud - midlertidigt.

- Hvis det trækker væske ud af tænderne, så de bliver en lille smule mere tørre og dehydrerede, så ser de lysere ud lige umiddelbart efter. Bare man ligger med åben mund hos tandlægen i 30-45 minutter og får lavet noget, så bliver tænderne lysere. Fordi der ikke er spyt på dem, forklarer Ulla Pallesen til newsbreak.dk. 

Læs også

4 lette trin: Sådan slipper du af med mormorflæsket under armene for altid

At produktet næppe har den virkning, som det lover, har dog ikke stoppet landets populære bloggere fra at reklamere for den nye metode.

Blandt andet har Christiane Schaumburg-Müller reklameret for produktet på sin Instagram, og selvom det ser imponerende ud med den sorte tandpasta, så er effekten altså midlertidig. 

Vil man i stedet have kridhvide tænder med garanti, så er det kun tandlæger, der kan blege din emalje hvid med brintoverilte, der kan påføres som en gele nogle steder. 

Foto: Shutterstock

En tandblegning koster cirka 2.000 kroner og op og tager cirka en time, men de hårde kemikalier slider voldsomt på tandemaljen. 

Da kemikalierne trænger ind i tænderne, får to ud af tre patienter med blegede tænder isende smerter i tænderne, skriver Videnskab.dk.  

Vil man stadigvæk prøve den sorte tandpasta, kan den blandt andet købes på curaprox.dk

Vibeke så fortvivlet, ung pige i natbus. Da pigen stod af, stoppede chaufføren og gjorde det utænkelige

Dagens Gossip