4 lette trin: Sådan slipper du af med mormorflæsket under armene for altid

23/05/2017 12:15

Emil Ryttergaard

Sundhed
Vink farvel til vingerne. Foto: Shutterstock
Vink farvel til vingerne. Foto: Shutterstock
Den løse hud under armene kan være genstridig at komme af med, men det er faktisk muligt. Der findes nemlig fire gode og nemme øvelser, der holder kroppen sund og får mormorarmene til at skrumpe.

Mest læste i dag

I takt med at alderen stiger, mister huden sin elasticitet, og fedtet sætter sig fast de mest umulige steder på kroppen. 

For mange kvinder kan det især være frustrerende at opleve, at huden hænger løst på underarmene, og ofte afholder det ligefrem nogle fra at iføre sig kjoler og toppe uden ærmer. 

Men man behøver faktisk ikke at leve med mormorflæsket, hvis man er ked af det. Med disse fem enkle øvelser styrker du musklerne i armene og strammer huden på armene godt op.

1) Nemme eller hårde armbøjninger  
Ja, du skal ned på alle fire. Men du må selv om, hvorvidt du laver dine armbøjninger på knæene eller tæerne, og du bestemmer dermed selv, hvor hårdt det skal være.

Lav så mange af disse øvelser, du overhovedet kan. Du kan øge sværhedsgraden ved at lave armbøjninger med hver arm - en af gangen - når du er blevet mere rutineret. Det kan helt sikkert mærkes på mormorvingerne!

Foto: Shutterstock

2) Dips 
Find en stol eller skammel, så du sidder oprejst i en 90 graders vinkel med fødderne plantet solidt i jorden. Tag derefter fat i stolen eller skamlen med hænderne i hver sin side og hold din kropsfacon i en L-position. Du skal nu via de spændte arme ‘dyppe’ numsen ned mod gulvet og hive dig selv op igen.

Foto: Shutterstock

Ligesom hvis du sad på gulvet og skulle hejse dig selv op i en stol. 

Skal øvelsen være lidt sværere, kan du strække benene ud fra kroppen, så du i stedet har hælene plantet i jorden. Hej hej, mormor!

3) Stræk over hovedet 
En TRX eller en slyngetræner er en stor elastik med to fastmonterede håndtag, som man både kan finde i fitnesscentret, men som man også kan købe i sportsforretninger til rimelige penge og hænge op derhjemme. 

Med armene i elastikkernes håndtag skal man læne kroppen lidt frem, så man står helt udstrakt med tæerne i gulvet. Dernæst læner man sig frem og samler de udstrakte arme over hovedet. 

Foto: Shutterstock

Man kan gøre det sværere ved at træde tilbage, så man skal læne kroppen mere ind for at strække armene, eller lettere ved at gå frem, så man ikke skal bære så meget af sin kropsvægt.   

Er det for bøvlet at hænge en elastik op derhjemme, så kan øvelsen også laves med en medicinbold eller almindelig håndvægt, der holdes over hovedet i strakte arme, hvorefter man bøjer armene bag nakken. Dit armflæsk vil hade det.

Foto: Shutterstock

4) Armstræk med vægte 
Med fødderne plantet solidt i jorden skal man stå let foroverbøjet med bøjede knæ og nærmest kigge ned på sine fødder. Her er det vigtigt at holde ryggen strakt. Med små kilovægte i hånden på cirka 1-2 kilo,skal man strække armene ud fra kroppen for derefter at hive vægtene ind til kroppen igen. 

Foto: Shutterstock

Øvelsen kan også laves på knæ i en omvendt stilling, hvor man sidder med knæene og tæerne plantet i gulvet - stadig let foroverbøjet med rank ryg.

Her tager du kilovægtene op under armhulerne, hvorefter du strækker armene ud bag om ryggen, så håndfladerne vender mod hinanden og holder armen strakt, så du kan mærke at musklerne spænde godt, hvorefter du trækker armene tilbage mod kroppen igen. 

Alle disse øvelser kan du godt tåle at udføre 10-12 gange hver et par gange om ugen, hvis det for alvor skal hjælpe mod den slatne hud under armene. God fornøjelse!

Denne enkle metode fjerne din tinnitus på kun ét minut