Dette påskeslik skal du undgå

Skrevet af Aller Media

18/04/2014

Dagens topnyheder

Påskeslikket minder i princippet om julens godter, da det ofte er forbundet med chokolade, marcipan og måske nougat. Det betyder også, at der sagtens kan sætte sig et kilo ekstra på sidebenene, hvis du har taget ekstra feriedage og er i fuld gang med at putte i hovedet.

På kvindesitet kk.no fortæller Jeanette Roede, der er kommunikationschef i slankevirksomheden Grete Roede A/S, hvilke former for påskeslik du bør være varsom med, og hvilke typer det er mere tilforladeligt at tage et par stykker af.

Se hvilke ’sunde’ snacks, der ødelægger din slankekur, på Femina.dk

De værste fristelser

En af de store påskefristelser er marcipanæg, der er overtrukne med chokolade, og dem skal du være lidt forsigtig med at fylde dig med. Det forklarer Jeanette Roede. Der er ikke flere kalorier i æg, der både rummer marcipan, chokolade og eventuelt nougat, frem for massive chokoladeæg, men problemet er, at disse æg tit er ret store.

Spiser du to store marcipanæg med overtræk får du lige så mange kalorier, som der er i et måltid mad, dvs. omkring 400 kalorier eller lidt mere, siger Jeanette Roede.

Massive chokoladeæg er ikke bedre kaloriemæssigt, men da de tit er noget mindre, så kan det bedre gå an at spise et enkelt af dem.

Få psykoterapeutens råd til at undgå familieskænderier hen over påskebordet på Femina.dk

Tjek dit indtag

Sådan ser kalorietabellen ud for påskeslikket:

- 100 gram chokolade indeholder omtrent 450-550 kalorier.

- 100 gram marcipan uden chokolade omkring 470-500 kalorier. Med chokoladeovertræk op imod 520 kalorier.

- Karamel er omtrent har cirka 450 kalorier per 100 gram, og chokoladeovertræk øger kalorieindholdet.

- Sukkervarer som fx bolsjer og andre hårde stykker slik indeholder cirka 400 kalorier per 100 gram.

- Sukkervarer som gele og skum indeholder en del vand, og dermed havner de på ca. 330-360 kalorier per 100 gram.

Skal du vælge noget sødt her hen over påsken, så kan det kaloriemæssigt bedst forsvares at spise nogle skumfiduser eller et par sukker æg, siger kommunikationschefen, som også råder til, at du nøjes med at holde det søde til selve påskedagene, søndag og mandag, da det naturligt vil begrænse dit indtag. 

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media