Føj for dælen: Solarier svømmer i sæd

Solarier er en grobund for en mængde bakterier, der naturligvis primært kommer fra hud- og svedrester fra de nøgne kropper, der ligger på lejet.

Tidligere er det således kommet frem, at man risikerer at tage langt mere end gyldenbrun hud fra sig, når man forlader den kunstige sol; herunder stafylokokker, der kan være livstruende, fækale bakterier, herpes virus, og (køns)vorte-vira som papillomavirus.

Læs også: Solarier kan svømme i herpes og lortebakterier

Nu melder norsk TV2, at man kan føje sædrester til listen over uønskede væsker, man risikerer at få på sig.

Ved at gennemgå fire solarier med UV-lamper og test, der kan spore netop sæd, ledte holdet efter skadelige mikroorganismer. Her fandt mediet spor af det mandlige biprodukt på både vægge og på sengelejet

- Jeg er meget overrasket. Jeg synes, det er ret ækelt. Sæd på så mange steder; det er ikke i orden på nogen måde, siger rengøringseksert og mangeårigt tilsynsfører inden for rengøring ved firmaet Bygg og Facility Consult AS, Lena Furbuberg.

Hun finder det trist, at folk ender med at betale en hel del penge for at ligge på noget så beskidt og ulækkert.

Der burde maksimalt være målt enheder på 1000 med måleudstyret på de 40 flader, der i alt blev undersøgt i rummene, men testene slog ud og målte helt på til 5.000. Enkelte steder ramte målingerne 16.000, hvilket er alt for højt, og det kan risikere i sygdom, slår eksperten fast.

Tastaturer og hovedpuder viste sig at være de særligt beskidte flader i solarierne. 
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip