Husker du den berømte kussomat? Nu er det din tur til at få taget billeder af missen

Polfoto / arkivfoto.

Maskinen fotograferer kvinder mellem benene for at 'skabe en bevidstgørelse om kvindekroppen', fortæller museumsinspektør ved Kvindemuseet Julie Rokkjær Birch.

Det vakte en del opsigt i 2011, da kvinder i alle aldre fik mulighed for at prøve en noget anderledes fotoautomat på Goethe-Instituttet i København.

Den såkaldte kussomat var instituttets helt store trækplaster på kvindernes kampdag, hvor man med hjælp fra maskinen kunne få taget et intimfoto af sine ædlere dele.

Kussomaten bestod af en hvid stol med hul, og under den sad et kamera, som fotograferede underlivet på den anonyme kvinde i sædet.

Efterfølgende tog den berømte stol på en omfattende danmarksturné, hvor den tog stribevis af billeder for at dokumentere, at kvinders kønsorganer ser forskellige ud.

Nu er stolen så tilbage. Det skriver TV 2 Østjylland

Kussomaten har nemlig fundet vej til 'Smilets by', og i weekenden kan man derfor lade sig fotografere op mellem benene af maskinen, der må siges at være på hjemmebane hos Kvindemuseet i Aarhus. 

De anonyme fotobidrag vil være en del af festivalen Hearts & Minds Festivalen, der sætter kvindekroppen under lup.

- Vi vil skabe en bevidstgørelse om kvindekroppen, og ved at udstille billeder fra kussomaten kan vi vise, hvordan kvinders underliv egentlig ser ud. Det man normalt ser, er typisk i pornofilm, og det er et helt forvrænget billede, siger Julie Rokkjær Birch, der er museumsinspektør ved Kvindemuseet.

Læs også

Alt for mange kvinder begår denne fejl på toilettet: Konsekvensen er ildelugtende skede og underlivsbetændelse

- Med kussomaten er vi med til at få kvinder – og ikke mindst mænd – til at reflektere over den måde, de tænker kvindekroppen på. Den er med til at skabe flere nuancer af netop dét, forklarer Julie Rokkjær Birck il TV 2 Østjylland.

De tidligere kusse-fotografier er blevet bragt i bogen 'Kvinde kend din krop'. Du kan desuden se dem på hjemmesiden her

Dagens Gossip