Selvmordstruede Natasha blev forfulgt af blodig dame: Nu fortæller hun sin historie

På billedet ses en smuk, ung pige med langt sort hår, der slanger sig ned over skuldrene. Pigen, som sender et strålende smil til kameraet, er i røde sko, og ser ud til at have det godt.

Facebookbilledet er af 17-årige danske Natasha Mobasseri, og selvom man på billedet ser en glad pige, så har hun også været igennem hårde perioder i sit liv.

Hun har valgt at fortælle sin historie for at skabe åbenhed omkring det at være ung og have psykiske problemer.

I perioder har Mobasseri været selvmordstruet, fordi hendes depression var for alvorlig, og fordi hendes kampe blev for hårde, men i dag ser det lysere ud.

Der er dog stadig mennesker, som reagerer anderledes, når de møder en pige, som har kæmpet med en mørkere side af livet.

- Jeg er så træt af, at folk tror, man er farlig, fordi man har psykiske problemer, siger hun til Dagens.dk og fortsætter:

- Jeg har mødt mange, som tror det. Men vi er jo også bare mennesker, som alle andre. Vi har bare nogle problemer, der skal løses.

Natasha Mobasseri har kæmpet med forskellige problemer.

Når hun har det skidt, hører hun stemmer, som dikterer, hvad hun skal gøre. De har kommanderet hende til at slå hovedet ind i en væg, til at begå selvmord og andre hårde prøvelser.

Mobasseri forklarer, at selvom det har været svært for hendes familie, så har de gjort alt, hvad de kan for at støtte hende.

Hun bor i dag på et bosted, hvor personalet ved, hvordan de skal reagere, hvis Mobasserri får det skidt.

Læs også: ‘Kræften stopper mig ikke fra at være en prinsesse’

- Min familie har jo ikke en uddannelse, som gør, at de ved lige præcis, hvordan de skal handle, når jeg får problemer.

Problemerne startede omkring 13-års alderen for Mobasseri. Hun udviklede en spiseforstyrrelse, og kort efter begyndte hun at se ting, der ikke var der.

Blandt andet så hun en blodig dame, som dukkede op både på hendes værelse og i hendes klasselokale.

I lang tid forsøgte Mobasseri at holde sine problemer skjult for omverden, men hun har nu indset, at hun ikke skal skamme sig over at være syg.

Det at have været selvmordstruet i en periode er ikke noget, man skal skamme sig over, slår hun fast. 

I dag har hun det bedre, men bærer stadig tydelige mærker efter sin sygdom.

- Folk kigger meget, når de ser mine ar, der hvor jeg har skåret i mig selv. Men folk som er psykisk syge er også normale mennesker, forklarer hun.

Den 17-årige Natasha Mobasseri får medicin, som hjælper hende. Hendes budskab til andre unge, som oplever noget af det samme, er, at ‘de nok skal komme igennem det’.

Med flere selvmorsforsøg bag sig, ser hun nu mod fremtiden, som tegner lysere. Blandt andet står hun frem for at slå fast, at hun er nået til et punkt, hvor hun prøver at acceptere, at det er ok, at hun er syg.

(Foto: Privat. Natasha Mobasseri efter stemmerne havde sagt, hun skulle slå hovedet imod muren)

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip