Sygdomme

På Dagens.dk skriver vi ofte både informative og nyttige artikler om sundhed og sygdomme. Af samme grund har vi her samlet en række af de mest udbredte og googlede sygdomme og lidelser.

Flere og flere danskere vælger at bruge Google i stedet for lægen, når helbredet skranter eller et sundhedsspørgsmål melder sig.

Ligeledes er interessen stor for en række af de mest udbredte sygdomme og lidelser i Danmark, hvilket gør, at disse tilstande ofte bliver slået op på nettet.

På Dagens.dk har vi ved flere lejligheder skrevet adskillige artikler om både sundhed og sygdomme - deriblandt flere af de mest udbredte og omtalte lidelser - fysiske såvel som psykiske.

Herunder har vi samlet en liste over de sygdomme og lidelser, som optager rigtig mange danskere.

Sygdomme i Danmark

Aspergers er en medfødt tilstand, der er i familie med autisme og som ofte kendetegnes ved forstyrrelser i det sociale samspil og kommunikation. Aspergers syndrom eller Aspergers er en diagnose, som hører ind under autisme-spektrum-forstyrrelser.

Blodprop i benet - Hvordan opdager du en blodprop i benet? Sygdommen viser sig ved hævet eller ømme ben kan være ganske alvorlig. Her kan du læse mere om årsager og konsekvenser ved en eventuel blodprop i benet.

Blærebetændelse rammer hvert år tusindvis af danskere og ses hyppigst hos kvinder. Tilstanden er dog sjældent alvorlig. Se her hvordan blærebetændelse smitter og hvordan, man behandler det.

Depression er en psykisk sygdom, der ofte kommer til udtryk ved dårligt humør, vedvarende nedtrykthed, nedsat lyst og interesse, manglende energi og øget træthed. Her kan du læse om symptomer, baggrund og behandlingsformer af depression.

Fnat er ligeså ulækkert som det lyder. Den smitsomme sygdom skyldes nemlig små mider, der bor under huden på den inficerede. Fnat er en hyppigt forekommende sygdom i Danmark.

Influenza er en betændelse i luftvejene, som skyldes influenzavirus, der ofte optræder i epidemier. Influenza rammer alle før eller siden. Læs her om symptomer og behandling.

Klamydia er den mest almindelige og hyppigst overførte sexsygdom i Danmark. Den smitter let og både mænd og kvinde kan blive smittede. Hvert år stilles diagnosen hos cirka 30.000 personer og den højeste forekomst af klamydia ses hos kvinder og mænd under 25 år.

Kyssesyge er en smitsom infektion, der - som navnet antyder - ofte smitter gennem kys og resulterer i ondt i halsen, høj feber og hævede lymfekirtler. Sygdommen er meget udbredt, men man kan kun blive smittet med kyssesyge én gang i sit liv.

Tinnitus - Det er voldsomt ubehageligt at have ringen eller susen for ørerne, men der findes en simpelt fif til tinnitus, der kan fjerne den generende ringetone på kun et minut. 

Vorter - Fjern vorter med dette enkle, billige og ganske smertefrie trick. Glemt alt om at få dem frosset eller skåret væk med dette gamle husråd.

Dagens Gossip