Dansk nynazist fængslet for overfald på asylansøgere

| Skrevet af Jesper Larsen den 21. oktober 2015 - 9:00
Dansker anholdt i Østrig (arkivfoto). Foto: Poloto

En 34-årig dansker er blevet fængslet i Østrig efter at have overfaldet en familie fra Afghanistan.

En 34-årig dansker er blevet fængslet i Østrig efter et overfald på en afghansk familie i byen Payerbach syd for hovedstaden Wien. 

Danskeren blev anholdt i sit hjem lørdag aften, da en indsatsstyrke fra politiet stormede hans hjem tæt ved togstationen, hvor overfaldet fandt sted. Her fandt de flere nazi-effekter, der er ulovlige i Østrig. 

Overfaldet skete torsdag aften på togstationen i byen, hvor danskeren angreb den afghansk familie med peberspray, da han stod af et tog og så dem på perronen. 

Læs også: To års fængsel til dansk nynazist for at sprede nazipropaganda i Østrig

En frivillig asylmedarbejder forsøgte at lægge sig imellem den 34-årige dansker og den afghanske familie. 

- En fedladen og bleg mand med et lille overskæg steg af toget. Jeg hilste venligt på ham, mens jeg stod og hjalp familien med togenes afgangstider, men han svarede mig ikke, siger Norbert Mang, der er frivillig asylmedarbejder, til Dagens.dk. 

- I stedet gik han direkte hen mod faderen i familien og sprøjtede peberspray i ansigtet på ham.

46-årige Norbert Mang blev selv ramt under danskerens angreb.

- Det gjorde virkelig ondt i øjnene, og vi faldt til jorden, mens børnene skreg, fortæller Norbert Mang til Dagens.dk. 

Overfaldsmanden flygtede efterfølgende fra togstationen, men lørdag aften kunne Norbert Mang udpege den 34-årige dansker som gerningsmanden, efter at politiet havde anholdt ham. 

Ifølge den østrigske anklagemyndighed nægter danskeren sig skyldig i overfaldet.

Læs også: Dansk nynazist for retten i Østrig: Spredte nazipropaganda på Facebook 

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at de er bekendt med sagen. 

- Vi er bekendt med sagen gennem østrigske medier, men vi har ikke yderligere kommentarer på grund af vores tavshedspligt, oplyser Udenrigsministeriet til Dagens.dk.

Den 34-årige dansker flyttede til Østrig for fem år siden, hvor han hurtigt blev et kendt ansigt i det nynazistiske miljø i hovedstaden Wien. 

Han læste historie og kemi på byens universitet, men i januar i år blev han idømt to års fængsel, fordi han havde udbredt nationalsocialistisk materiale på sin blog og på Facebook. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

29. juni 2016

Mindst 36 mennesker er døde efter et tredobbelt bombeattentat i Istanbuls Atatürk-lufthavn tirsdag aften.

Sundhed

29. juni 2016

En ny undersøgelse afslører, hvilket lands kvinder der har de største bryster. Og de er markant større end andre steder.

Advarsler

28. juni 2016

Coop tilbagekalder rosiner, som er solgt i flere supermarkeder rundt omkring i landet. Kunder skal levere rosinerne tilbage eller smide dem ud.

God karma

29. juni 2016

Muhannad fandt massevis af pengesedler i et skab, han havde fået fra genbrug. Først tænkte han, at de måtte være falske, men da han slog dem op på nettet, gik det op for ham, at de var ægte nok. Så vidste han, hvad han måtte gøre.

Frækt

29. juni 2016

En ny undersøgelse afslører, hvilket lands kvinder der har de største bryster. Og de er markant større end andre steder.