Taxachaufføren Magnus nægtede at køre grædende 1-årig dreng i vuggestue: 'Det bliver jo et traume'

Familien bestilte en taxa til at køre deres grædende og ensomme dreng på halvandet år i vuggestue, men chaufføren nægtede at udføre opgaven.

Taxachaufføren Magnus Hedman trækker for tiden overskrifter i den svenske by Örebro, hvor han tidligere på måneden nægtede at køre en grædende dreng i vuggestue.

Der er delte meninger om chaufførens manglende kørelyst over for den handicappede dreng på halvandet år.

En del af det svenske taxaselskabs indtægter kommer fra faste aftaler om særtransporter, men Magnus Hedman nægtede at starte motoren på sin hyrevogn, da han ankom til det unavngivne barns bopæl.

- Drengen græd, og hverken storebroderen eller moderen formåede at fastgøre autostolen i taxaen, siger Magnus Hedman til Expressen og fortsætter:

- Et barn på halvandet år, der er usikker og græder ved kørslen til og fra vuggestue, vil ende med at få et traume. Og så skal du ikke gøre det, siger Magnus Hedman om sin manglende kørelyst.

Ifølge ham er det ikke chaufførens opgave at fastgøre autostolen i taxaen, og samatidig burde der være en anden voksen med på køreturen af den et-årige dreng, og derfor endte han med at forlade drengens bopæl alene.

Den lokale avis Nerikes Allehanda har talt med en anden taxachauffør, der i sidste uge fik til opgave at køre den lille dreng hen til vuggestuen.

Læs også

Skrækslagen 2-årig dreng efterladt i bil om natten, mens mor gik til fest

- Han var alene med en fremmed person, siger chaufføren Karim, der dermed deler kollegaens opfattelse af, at der burde være en pædagog eller en anden voksen med på de små børns køreture.

I drengens daginstitution bekræfter den daglige leder, at børnene kører 'alene' i taxa.

- Barnet skal vænne sig til selv at komme frem og tilbage. Vi kommunikerer altid med forældrene, lød forklaringen fra lederen til Nerikes Allehanda.

Alligevel vil man nu afsætte penge i en periode, så der i fremtiden vil køre en pædagog med i taxaen.

Dagens Gossip