17 grunde til at du skal huske at pleje dine venskaber

Husk at værne om vennerne - også på de tidspunkter, hvor du ikke har ”brug for dem”.

En af de mest fantastiske ting ved venner er, at du helt selv vælger dem.

Det er ikke, som det er med den fulde, pinlige onkel, du bliver nødt til at omgås ved familie-tamtam. Venner; dem kan du selv vælge til (og fra).

Men venskab er et forhold, og forhold skal plejes. Her får du 17 grunde til, at du skal huske at pleje forholdet til dine venner, selvom hverdagen er travl, og tiden flyver afsted:

1) Ægte venner har en ledig sofa, hvis du bliver hjemløs.

2) De flytter din tunge tunge sofa op på fjerde sal – for et stykke pizza.

3) En rigtig ven fortæller dig sandheden, når du bare ikke gider flere høflige svar: Er den her trøje grim eller ej? Din ven svarer dig altid ærligt.

4) Omvendt lyver en sand ven for dig på de helt rigtige tidspunkter; fx når din nye frisurer ligner skrald, og du egentligt bare har brug at høre én person afkræfte det, så du undgår at begynde at græde eller klippe dig skallet. ”Den ser da fin ud, jo jo – især opsat.. under en hue”… En god ven pakker ting ind på de rigtige tidspunkter - og du gennemskuer løgnen, men er dem evigt taknemmelige for den.

Læs også: 'Verdens værste venner' limer pubeshår fast på fyrs ansigt ved hans polterarbend

5) De griner af de samme latterlige ting som dig, og er helt med på at genhøre skrækkelige sange fra jeres ungdom en hel aften, hvis stemningen er til det.

6) En god ven giver altid asyl og opbakning, når der er knas med kæresten.

7) Alt det, du ikke kan sige til kæresten (uendeligt brok over svigerfamilien, din kærestes smaskevaner, at du mødte din lækre ekskæreste, eller andet, han/hun ikke gider høre på), det kan du sige om og om igen til dine venner.

8) Shopping eller en tur i byen er bare sjovere med gode venner frem for kæresten og hans/hendes bekendte.

9) Ægte venner minder dig om, hvem du er - og var. Gode venner har kendt dig i mange år. De husker, hvordan du opførte dig i skolen, hvem du endte i kanen med, og hvor pinligt fuld du var til en ungdomsfest, da i var teenagere.

10) … De minder dig selvfølgelig også om, at du er kommet videre end ungdomsfesten.

Læs også: Venner gik på den lokale bar: Vågnede i Spanien

11) Man kan få talt ud over et spil fodbold eller Bezzerwisser med dem – mange ”verdensproblemer” kan løses over et spil eller en øl i omklædningsrummet.

12) De holder håret for dig, hvis du skulle få det skidt under en lidt for våd bytur.

13) Ingen, pånær måske din partner eller dig selv, kender dig bedre. De kender alle dine gode sider. Og dine værste. Og de holder af dig på trods af de dårlige.

14) De har set dig, da du var grimmest. Efter et brud med ekskæresten. Grædende med snot ud af næsen og i en slidt T-shirt og hullede underbukser. Og det gjorde kun jeres venskab bedre.

15)  De er gode til at score for dig i byen… Eller som minimum prøve at hive ham/hende den lækre lidt tættere på dig i baren, så du får en chance.

Læs også: 30 ting der vil ske, når du har rundet de 30 år

16) De bakker op om dig, møder op til dine store livsbegivenhedder. De møder op på hospitalet, i kirken, til din fest – og måske en dag til dine børns fødselsdag. Ringede du i nat og bad dem om at hjælpe dig med at smide et lige i en sø, ville de gøre det for dig... (Måske ikke. Men de ville i det mindste overveje, hvordan de kunne hjælpe dig ud af kniben).

17)  En af de vigtigste grunde til at pleje forholdet til dine venner løbende er, at når du fx sidder i slutningen af 40´erne eller starten af 50´erne og skal skilles, ja så er det kun venner, der kan samle dig op.
De kender dig, de ved, hvordan de kan bakke op om dig, så du kommer videre.

Derfor: Husk dem i de år, hvor du ikke har ”brug for dem” i lige så høj grad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip