Kan du huske disse trends? Derfor må 00'erne aldrig komme tilbage!

Vi har alle været der, og det var ikke kønt! Her er de værste trends fra 2000'erne.

I takt med at 90'erne efterhånden er blevet et nostalgisk kult-årti, hvis rædsler vi lykkeligt har fortrængt, har 00'erne indtaget en sikker førsteplads på listen over smagløse tidsepoke.

Der er ikke mange af de trends og fænomener, som vi naivt jublede over i kølvandet på det nye millenium (også et frygteligt 00'er udtryk), der i dag vil holde vand – tværtimod.

Her på redaktionen skal vi være de første, der kryber til korset og blankt erkender, at vi skam var med på flere af 00'ernes tvivlsomme trends, men hvad med dig kære læser - hvor mange af punkterne på denne liste kan du sætte flueben ved?

1. Von Dutch-kasketten: Det californiske tøjmærke der pludselig havde held med at få det halve af Hollywood til at gå med deres rædselsfulde kasketter. Trenden blev på ingen måde bedre, da den også nåede til Danmark, hvor alle pludselig skulle eje en af de karakteristiske hovedbeklædninger.

2. Kjole OG bukser: Af uransagelige årsager var det i 00'erne helt okay for kvinder at bære kjole med jeans indenunder! Denne livrem-og-seler-agtige løsning var måske praktisk i forbindelse med et hurtigt tøjskifte, men den var på ingen måde køn.

3. Alt var hvidt: Hvide baggy bukser med dertilhørende hvid langærmet t-shirt og hvide sneaks var et hit i 00'erne. Om det skyldes det ligeledes tvilvsomme hvide 00'er-fænomen 'Sensation White' - et indendørs dance-event hvor alle bar hvidt – skal være usagt, men hvidt var et hit.

 

via GIPHY

  4. T-shirt til mænd med ALT for dybt udskæring: Så for søren! I 00'erne kunne man ikke tage i byen uden at rende ind i horder af unge mænd med navle-dybe udskæringer på deres stramme, stramme t-shirts. En trend vi er lykkelige over at være sluppet af med.

  5. Ed Hardy-t-shirts: Igen en frygtelig t-shirt-trend. De famøse Ed Hardy-trøjer var sølet ind i glimmer og glitter og var et inferno af tigere, dødningehoveder og ørenevinger. I dag sidder disse motiver typisk på armene af tatoverings-entusiaster, men i 00'erne sad de midt på maven af Ed Hardy-fans

   

  via GIPHY

  6. Fiskenets-tøj: En trend grim som arvesynden. Ikke desto mindre var 'fiskenets-tøj' ufattelig stort i 00'erne. Bare tænk på Aqua-Lene og alle de andre stjerner, der bar net-trøjer udenpå deres pop-tøj. Åh gys!

  7. Crocs-sko: Det er muligt, at vi med dette punkt træder et par læsere over (crocs)tæerne, da disse 'sko' stadig ses i bybilledet. Dette faktum gør dog stadig ikke crocs-fænomenet okay. Den bløde krydsning mellem en sandal, en træsko og en svømmefod er måske nok behagelig, men har aldrig været køn.

   

  8. Kraven op: Polo'en fik et kæmpe comeback i 00'erne, da den blev en yderst yndet ungdomstrend. De fleste fyre rendte derfor rundt i polotrøjer – gerne i pink – og ligeså vigtigt var det, at kraven var skudt op.

  9. Musik pakket ind i auto-tune: ”Do you beliiiiiieve in life after love” brægede Cher - godt nok i 1998 – men hittet medførte en syndflod af auto-tune musik, som nådesløst fortsatte ufortrødent langt op i 00'erne. Pludselig kunne alle synge, selvom det lød som om, der blev råbt gennem et vandrør.

   

  via GIPHY

  10. Sokker udenpå bukserne: En trend som er absolut uforklarlig. Pludselig skulle den ene – hvis ikke begge sokker – trækkes uden på bukserne, og var du for alvor med på moden, var der tale om en hummelsok. Hvorfor vides ikke.

  11. Parodi-film: En trend der skulle have været stoppet, før den overhovedet kom i gang. Bølgen startede i 2000 med hittet 'Scary Movie', og lige siden har vi været ofre for parodi-komedier, der aldrig har været sjove.

   

  via GIPHY

  12. Svensker-hår: Oprindeligt ikke en 00'er trend, men alligevel en frisure som dette bemærkelsesværdigt smagløse årti fik bragt tilbage. Oprindelig en frisure der blev båret af tyske Bundesliga-spillere samt vores svenske broderfolk, men som unge solarie-fyre (såkaldte 'pretty boys') sværgede til i 00'erne.

  13. Slips til piger: Et fænomen der pludselig indtog det danske natteliv, og som man i dag kun kan gyse over. Med ét skulle alle festklædte piger bære slips udenpå deres i-byen-tøj. Og ikke et stramt bundet slips vel at mærke, men den løse udgave, som fløj omkring halsen ude på dansegulvet.

   

  via GIPHY

  14. Jeans med snørre: Det var stort dengang, men hold op det var grimt. Jeans – og helst de faretruende lavtaljede af slagsen – med snørre i steder for knapper eller lynlås. Sådan en 'Coyote Ugly'-ting, som desværre fik lov at brede sig fra Hollywood til Holte.

  15. DJ Aligator: Den dansk/iranske producer havde stor succes med at hærge både danske og udenlandske hitlister op igennem 00'erne – især med den vanvidsdrivende 'The Whistle Song', som de fleste med gru sikkert stadig kan genkalde sig. Vi håber, at fløjten er blevet liggende i 00'erne.

   

  16. Evisu-bukser: Du kender dem udmærket: Kendt som 'måge-bukserne' blev disse benklæder et kæmpe hit blandt de drenge, der i 2000'erne gerne ville være med i den modemæssige frontlinje. Hvorfor de blev så populære, aner vi ikke, men godt at de for længst er døde og borte.

  17. Diamant-øreringe til mænd: Da amerikansk gangster-rap og r'n'b for alvor gjorde sit indtog i Danmark - i en så fortyndet og mainstream udgave, så selv blege danske teenage-drenge følte sig 'street' – eksploderede bling-bling-fænomenet til mænd. Udover halskæder og andet skinnende habengut forelskede et utal af unge danske mænd sig uhæmmet i diamant-øreringe, som blev skudt i de mandlige øreflipperne i et væk. Diamant-øreringe ses stadig til mænd, men må altså gerne pilles ud nu.

   

  18. Piratbukser: Endnu en bukse-trend – både til mænd og kvinder - som er helt misforstået. Piratbuksen eksisterer stadig i bedste velgående, men var ekstra populær til unge i 00'erne.

  19. Paris Hilton: Giver det ikke sig selv...?

   

  via GIPHY

  20. Bælter med nitter og glimmer: Lidt i familie med Ed Hardy-t-shirts så var bælter i 00'erne ofte pakket ind i alt muligt. For pigernes vedkommende var der tale om palietter og glimmer, mens fyrenes livremme helst skulle indhylles godt og grundigt ind i nitter. Hvilket årti!

  Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

  Dagens Gossip