Gode nyheder til mødre: Kvinder med flere børn ældes langsommere

| Skrevet af Sol Stoffregen den 11. januar 2016 - 12:38
Foto: Shutterstock.

Selvom de færreste mødre føler, at børn har en "antirynke-effekt", så viser en ny undersøgelse, at det er tilfældet.

Søvnmangel, begrænset fritid og konstant bekymring forbinder mange kvinder med livet som mor. Men fortvivl ej, for der er en bonus til mødrene.

Kvinder med flere børn ældes langsommere end andre kvinder, lyder konklusionen i en canadisk undersøgelse fra Simon Fraiser University.

Læs også: Fire typer fødder: Det siger din fodform om dig

Forskerne har undersøgt 75 guatemalanske kvinder for hvor mange børn de har, kombineret med hvor lange deres telomer (DNA-strenge, der sidder på hver ende af et kromosom) er, på to forskellige tidspunkter i livet. Længden på telomerne giver en ide om kvindernes celleældning.  

Læs også: Pornovaner afslører: Mødre er de frækkeste

Forklaringen på den langesomme ældning hænger sammen med, hvor mange gange kvinderne har været gravide, for i den periode får kvinderne mere af hormonet østrogen, som holder telomerne lange. Sociale faktorer kan naturligvis også spille ind.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

28. august 2016

Dansk Folkeparti vil vurdere, om kontrollanter af social bedrageri skal have flere strenge at spille på.

Sundhed

28. august 2016

I et par år har “thigh gap”-fænomenet, hvor kvinder viser et hulrum mellem lårene, været den helt store trend. Men viser kvinder sig frem fra en helt ny vinkel.

God karma

28. august 2016

I aftes opdagede en 44-årig kvinde fra Kolding, at en mand stod og onanerede foran nogle børn. Hun bad ham holde op, men han fortsatte ufortrødent. Det skulle han ikke have gjort.