10 grunde til at bonus-forældre bør hyldes

Især stedmødre har igennem tiderne haft et ry for at være ‘onde’, men her er 10 grunde til, at mange bonus-forældre fortjener et klap på skulderen.

Historien om ‘Snehvide og De Syv Små Dværge’ har ikke gjort meget godt for stedforældre.

Stereotypen med den onde stedmor hænger ved i mange menneskers bevidsthed.

Men mange vil nok også påstå, at navnet bonus-forældre passer godt, for tit kan det være en berigelse at få sig en sød ekstra-forælder.

Det kræver ofte tid at vende sig til, men så kan der komme positive ting ud af, at mor eller far har fundet en ny partner.

Her er 10 grunde til, at hylde bonus-forældre:

1. De gør mor eller far gladere.
Når ens mor eller far har valgt en person som partner, er det fordi, de gør dem gladere, og derfor er bonus-forældre blandt andet en god ting.

2. De lod sig ikke skræmme væk.
Bonus-forældrene har sikkert godt vidst, at det ville være en stor opgave at smelte ind i en ny familie med børn, men de gav ikke op af den grund.

3. Ekstra voksen.
Nogle gange var det dem, der måtte træde til og disciplinere, når ens forældre måske ikke rigtig orkede mere. Tak fordi I gad at tage kampen.

4. Trøst.
Bonus-forældre kan være rigtig gode at have, når man skal trøstes. Selvom det ikke er helt som ens egne forældre, så er de gode stedforældre altid på ens side, når man har brug for det.

5. Kan se tingene lidt mere udefra.
Nogle gange er det rart at få friske øjne på tingene med en ‘ny’ voksen.

Læs også: 15 nemme ting, du kan foretage dig, når du har det ad helvede til

6. En del af familien.
Det er ikke helt som at have en ny forælder, for forholdet vil altid være et andet. Men er man heldig at have fået en bonusforælder, man kommer godt ud af det med, så har man et familiemedlem ekstra, man kan regne med.

7. Det har ikke altid været nemt.
Som bonus-forælder skal man med temperament og meninger passe ind i en ny familie, som allerede har deres egne vaner. Det kan godt være en svær udfordring. Tak fordi i blev hængende.

8. Nye søskende.
Selvom det er svært at bringe to familier sammen, så er der mange mennesker, som har fået nogle nye søde søskende (både pap- og halvsøskende) på grund af deres bonus-forælder.

9. Tålmodigheden.
Det er selvfølgelig ikke gældende for alle bonus-forældre, men for dem af jer, hvor det er lykkedes de fleste gange at tælle til 10, inden I har skældt ud, vil vi gerne sige tak.

10. I er en bonus.
Når det lykkedes med at sammensmelte familien med bonus-forældrene, så er det den gode ting, som er kommet ud af en dårlig situation. Ens forældre er ikke sammen længere, men til gengæld har man fået en bonus-forælder.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV