15 nemme ting, du kan foretage dig, når du har det ad helvede til

Ingen er skånet for det sorte hul - alle kan til tider blive ramt af en dyster følelse af, at verden er komplet meningsløs.

Hvem har ikke en dag i ny eller næ, hvor det eneste, man orker og gider, er at spilde tid på Facebook, mens man ligger på langs på sofaen?

Tankerne om alt det, man BURDE foretage sig, hober sig op, og den dårlige samvittighed gnaver. Jo værre man får det, jo færre pligter kan man overskue at tage fat på.

Det er ikke ualmindeligt at blive passiv og ked af det en gang imellem, men man kan heldigvis gøre noget ved det.

Dagens.dk har samlet en række gode råd til at overkomme nedtryktheden og kravle op af det sorte hul. Her er de bedste.

1. Drik et stort glas vand
Du er måske dehydreret, og din krop har brug for et stort glas velgørende vand. Ikke sodavand, kaffe eller juice, men VAND.

2. Red din seng
Når du har 100 ting om ørerne, og læsset af pligter føles uovervindeligt, så begynd med det nemme. Ordn omkring dig kan være med til at lette fornemmelsen af kaos i hovedet. Når du har redt din seng, har du pludselig overvundet ugideligheden og næste 'opgave' føles ikke nær så uoverskuelig at gå til.

3. Tag et bad
Giv dig selv en lille wellness-behandling ude i badet og mærk, hvordan du øjeblikkeligt får mere energi.

4. Spis en sund snack
Det er fristende at spise junk, når man føler sig trist og ked, men tving dig selv til at spise et stykke frugt eller grønt i stedet. Det booster din energi og fornemmelsen af velvære.

5. Gå en tur
Okay, vi ved godt, at denne her er udfordrende, når det sidste, du har lyst til, er at bevæge dig ud. Men gør det alligevel. En gåtur uden retning og formål renser dine tanker, og sollys og luft gør godt for sjælen.

6. Skift tøj
Selv hvis du ikke har tænkt dig at forlade din bolig, så tag almindeligt tøj på. At rende rundt i nattøj en hel dag gør ikke din følelse af tristhed bedre. Hvis du omvendt har været på arbejde hele dagen og har gået rundt i stramt og irriterende tøj, så skift til dit hygge-outfit.

7. Skift miljø
Hvis du er hjemme hele dagen, hver dag, så trænger du måske til en sceneskift. Gå på cafe eller tag hjem til en ven, så du slipper for at glo på de samme fire vægge hele tiden.

8. Tal med nogen
Ring til en ven eller besøg vedkommende fysisk. Kommunikation via Messenger på Facebook tæller ikke.

9. Dans til en glad sang
Sæt et nummer med et godt beat og en god vibe på og skru helt op. Dans rundt i stuen, som om du har din egen lille fest. Det hjælper øjeblikkeligt på humøret.

10. Motioner
Dans, hop, løb, find en video på Youtube, du kan følge, eller tag en cykeltur. Bare få pulsen op. Det frigiver dopamin i hjernen og hjælper på modløsheden.

11. Udret noget - bare lidt
Svar på en e-mail, køb ind, bestil en lægetid. Det behøver ikke være store ting, men bare du får klaret lidt, får du det bedre.

12. Kram et dyr
Hvis du ikke selv har et tilgængeligt kæledyr, som kan agere krisehjælper, så har din veninde eller mor måske en lille hund, du kan holde lidt om? Dyr er fremragende til berolige i en hver situation.

13. Lav en gjort-liste i stedet for en to do-liste
Skriv alle de ting ned, som du HAR klaret. Det gør dig i godt humør at se på papir, hvor meget du faktisk har udrettet i løbet af ugen. Hvem gider at glo på en lang liste over ting, som ikke er klaret endnu?

14. Se en sjov video på Youtube
Et godt grin snyder din hjerne til at tro, at du er glad.

15. Giv dig selv lov til at have det dårligt
En gang imellem skal man også bare have lov til at gemme sig for verden under dynen og have det elendigt. Det er helt okay. Der er ikke noget i vejen med at trække stikket ud i ny og næ, mens man tænker tingene igennem. Men på et eller andet tidspunkt skal du kravle ud af hulen, og så kan de andre 14 punker måske hjælpe dig på vej.

 

 

 

Dagens Gossip