8 tegn på at folk godt kan lide dig

Hvor mange af punkterne kan du sætte kryds ved?

Du kender helt sikkert mindst en person, som alle kan lide og holder af. Folk flokkes altid om personen, som smiler og lyser op, og vedkommende har gerne en fyldt kalender med masser af fede ting på programmet.  

Du har måske undret dig over, hvad det er, der gør denne person så likeable - i håbet om at blive lige så vellidt. Er det et spørgsmål om at have virkelige gode sociale evner, eller er der noget andet, der spiller ind? 

Læs også

Alt for mange kvinder begår denne fejl på toilettet: Konsekvensen er ildelugtende skede og underlivsbetændelse

Ifølge underholdsningssitet LifeHack er der en stribe kendetegn, der går igen for den slags personer. 

Elskelige folk har nemlig en række vaner, som gør det en del nemmere at holde af dem. 

Se et udvalg af kendetegnene her:

1. Du er ikke bedrevidende. Du er ikke typen, der læser en overskrift og drager en konklusion eller springer ind i en samtale og giver facit på et problem. Istedet lytter du og stiller spørgsmål. Du prøver at give råd ved at dele ud af din egen erfaring. 

2. Du bærer ikke nag. Du har lært at se gennem fingre med folks fejl og forstår at være den ‘voksne’, der ikke spiller pigefornærmet i evigheder. Det betyder ikke, du finder dig i alt. Men når du har fortalt folk, at de har overtrådt din grænse, holder du dem ikke op på tidligere brølere.

Læs også

Psykologilærer gav elever sine bedste råd mod stress: Nu er de gået viralt

 3. Du er tålmodig. Du stresser ikke folk, men giver dem i stedet tid og rum til at udvikle sig og begå fejl. Det gør dig mere likeable, fordi folk ved, at de kan stole på dig. Derfor kommer folk tit til dig med deres problemer. 

4. Du giver komplimenter. Du lægger mærke til de små ting i livet og er ikke bange for at give komplimenter. Derfor bliver folk også glade for at se dig, fordi de forbinder dig med noget positivt. 

5. Du er gavmild. Hvis du ser et godt tilbud, deler du det gerne med andre. Du deler også gerne ud af din mad eller låner en bluse ud, hvis andre har glemt. Du har evnen til at træde til og hjælpe uden at virke anmassende.  

Læs også

Ekspert slår fast: Sådan må du aldrig gøre med dit våde vasketøj

 6. Du kan se det gode i andre mennesker. Selvom folk er meget anderledes end dig selv, er du i stand til at se det positive ved andres personlighed. Og samtidig forstår du at fokusere på disse positive elementer, hvilket åbner døre for dig. 

7. Du kan holde på en hemmelighed. Selvom du har mange venner og bekendte, forstår du at holde på en hemmelighed. Du ved, hvor følsomme visse informationer kan være, og derfor er andres hemmeligheder velbevaret hos dig. Det gør, at din omgangskreds har tillid til dig.  

8. Du drager ikke forhastede konklusioner. Du vil høre historien fra flere sider og have detaljerne, inden du beslutter dig for, hvad der er op og ned. Derfor virker du som en fair type, der ikke dømmer folk på et tyndt grundlag. Denne vane gør, at du er respekteret og vellidt blandt de fleste.

Dagens Gossip