Beskeden på opvaskemaskinen på arbejdsplads fik Christina til at se rødt

Christina er vred over skiltet på opvaskemaskinen. Foto: Facebook

Et kækt skilt på en kommunal arbejdsplads har fået den svenske politiker Christina Snell Lumio til at ærgre sig gevaldigt - og tusinder er enige med hende.

- Tag mig, når jeg er fuld.

Sådan lyder beskeden på et nyt skilt, der forleden blev hængt op på en opvaskemaskine i den svenske kommune Övertorneå.

Det skriver svenske Expressen.

En medarbejder på kommunen tog et billede af skiltet og sendte det til Christina Snell Lumio, som er ordfører for Vänsterpartiet i den svenske provins Norrbotten. Og det fik hende straks til tasterne.

Efterfølgende delte hun billedet af skiltet på sin facebookprofil ledsaget af et par hårde ord. Christina Snell Lumio mener nemlig ikke, at skiltet er passende i en offentlig bygning, hvor kommunalforvaltningen og kommunalrådet arbejder. Det er nedladende og sexistisk - og slet ikke sjovt.

Foto: Facebook

I september 2009 vedtog Övertornea Kommune den såkaldte CEMR-deklaration, som har til formål at øge ligheden mellem mænd og kvinder på både lokalt og regionalt niveau.

Men Christina Snell Lumio mener stadig, at der findes et barskt klima og en herskende machokultur:

Læs også

Kærester havde dumt skænderi i byen: James kom hjem til sønderknusende syn 3 timer senere

- Det bliver næsten som et symbol på, hvor let man tager på det her, og hvordan arbejdsmiljøet ser ud, siger Christina Snell Lumio til Expressen.

Byrådsmedlem Tomas Vedestig deler dog ikke opfattelsen af, at der skulle herske en machokultur. Det er hans oplevelse, at de fleste trives med deres job og har det sjovt. Tirsdag var skiltet på opvaskemaskinen væk igen og ifølge Tomas Vedestig var det blot tale om et uheldigt ordvalg:

- Kommunechefen informerede mig i dag om, at det var en kvinde, der havde sat den op, fordi hun var træt af, at ingen satte opvaskemaskinen i gang, når den var fyldt. Der var intet bagvedliggende formål, siger Tomas Vedestig til Expressen.

Er skiltet sjovt eller for meget? Deltag i debatten på Facebook.

8 ting som du øjeblikkeligt bør slette fra Facebook

Dagens Gossip