DR’s sexvideo om Pernille Blume får hård medfart: Går de over stregen?

Radiostationen P3 har fået danskerne til tasterne, efter de har offentliggjort en satirisk hyldestvideo på Facebook til Pernille Blume, der vandt guld i 50 meter fri ved OL i Rio.

Videoen er en slags musikvideo for sangen ‘Kun Poolen’, hvor en mand iført badebukser synger om Pernille Blume i perverse vendinger, mens han tager sig i skridtet.

Mange seere har svært ved at se det sjove i den to minutter lange video og har tilkendegivet deres utilfredshed på Facebook. Videoen kan ses nederst på siden.

Læs også: Pernille Blume smider tøjet: OL-guldvinder viser, hvad der er under badedragten

- Hvad i alverden bilder DR sig ind at lave en nedværdigende, seksualiserende sang om en kvindelig sportsstjerne? Hvor er I ulækre altså, skriver en forarget kvinde på P3’s facebookside.

Det er især strofer som denne, der har sat sindene i kog:

'Du får noget til at dunke og vokse i min krop. Vi ku’ se du var varm, ku’ se du var våd - ku’ se, ku’ se, ku’ se du var våd’.

Men også frasen ‘sæddepot’ har skabt ramaskrig. 

Der er dog også dem, der synes, at P3 rammer spot on med deres skæve indslag.

- Omg folkens find lige den gode danske humor frem og så LÆS hvad P3 skriver - og prøv endda at forstå hvad deres pointe omkring sangen er.. Come on people! You can do it!, kommenterer en mand på Facebook.

P3 er godt klar over, at de har lavet en kontroversiel hyldestvideo, men de begrunder deres valg med, at de ønskede at lave en satire over sexisme.

Læs også: Dansk svømmer vinder sensationelt OL-guld i Rio

I en kommentar på Facebook skriver P3 følgende til de vrede danskere:

- En del af jer har været meget kritiske overfor denne video - særligt passagen hvor ordet “sæd-depot” bliver brugt. Netop den frase er nok over stregen. Mange af jer synes at videoen er plat og ulækker. Videoen ER plat og den ER ulækker. Tanken var netop at lave en satire over sexisme - som er et ulækkert fænomen. Det er altså ikke meningen at komme med et sexistisk budskab, men istedet at latterliggøre sexisme. Det er der tydeligvis mange der ikke har forstået, og dermed har vi ikke været gode nok til at levere pointen. I vores øjne har der været en uproportionel stor dækning af Pernille Blume kontra de øvrige atleter ved OL, og vi mener at det til dels bunder i sexisme - om man er enig i det, er op til hver enkelt at vurdere. Men det er det vi prøver at udstille. Videoen er en bevidst provokation, og vi vidste godt at nogen ville føle deres grænser blev overtrådt. Vi kan se at flertallet heldigvis har reageret positivt på videoen med likes og grinende reactions, men en del af jer har følt sig stødt, hvor vi havde håbet I ville grine. Det beklager vi.

Se videoen og bedøm selv: 

 

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip