Forsker slår fast: Du bliver klogere af at drikke vin

Foto: Shutterstock

Bliver du også skideklog at høre på, når du drikke vin? Så findes der nu en god forklaring.

Hvis du også har prøvet at sidde og kloge dig over en flaske rødvin og pludselig bide mærke i, at du virker mere og mere intelligent, jo mere vin du drikker, så findes der nu en logisk forklaring.

En amerikansk forsker slår nemlig fast, at det skam ikke bare er dig, men at den er god nok: man bliver klogere af at drikke vin.

Det er neurologen Gordon Shepherd, der er forsker ved Yale University, som har kigget nærmere på, hvad der sker med os og vores hjerne, når vi drikker vin, og konklusionen er yderst opløftende. Det skriver Independent.

Gordon Shepherd hævder nemlig, at vi, ved at drikke vin, aktiverer og styrker hjernen - endda mere end vi ville gøre ved at lytte til musik eller løse matematiske ligninger.

Læs også: Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie...

Overfor National Public Radio forklarer Yale-forskeren, at forklaringen skal findes i måden, hvorpå vi smager på vin. Han sammenligner processen med at kunne se farver.

- Man hælder ikke bare vin i munden og beholder det der. Man bevæger det rundt, inden man synker det, hvilket faktisk er en meget kompliceret motorisk øvelse, forklarer han og fremhæver, at man ved vinsmagning benytter sig af mange forskellige elementer.

Her er det både vigtigt, hvordan man sipper til vinen, hvordan ens tunge bevæger sig, hvordan man dufter til den, hvordan man bevæger den rundt i munden og lader den arbejde med ens sanser.

Gordon Shepherd fortæller videre, at hjernen spiller en vigtig rolle i at fastslå en vins konsistens, og at den i princippet arbejder, ligesom når vi ser farver.

Læs også: Kvinde har fantastisk sex med spøgelse: Nu drømmer hun om at få en...

- Du kan bruge farver som analogi. De objekter, vi ser, har ikke selv en farve - det får de, når lys rammer dem. Det er først, når lys rammer vores øjne, at det aktiverer det system i hjernen, der skaber farver ud fra de forskellige bølgelængder, siger han og vender tilbage til at snakke om vin.

- Ligeledes har molekylerne i vin ikke en smag, men når de stimulerer vores hjerne, så skaber den smag - ligesom den skaber farver, forklarer han.

Dermed mener Gordon Shepherd, at du i høj grad stimulerer din hjerne, når du - ikke bare drikker - men smager på vin.

Af samme grund afhænger din hjernegymnastik også af, hvordan du drikker vin. Her vil unægteligt bliver klogere, når du lader dine smagsløg gå på opdagelse ved at gurgler munden i en Amarone della Valpolicella, fremfor bare at bælle den flaske rødvin, som din kioskmand sælger for 29 kroner.

Læs også: Nyt studie: Gin-drikkere er mere sexede

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip