Ung mand trådte ind på værtshus med tv under armen: Hans forslag fik straks folk til at tilkalde politiet

Foto: Claus Fisker/Scanpix

Natten til lørdag kunne politiet anholde en 43-årig mand for tyveri, efter et fladskærms-TV havde afsløret ham.

Lørdag klokken 01.39 modtog politiet en henvendelse fra personalet på et værtshus på Skomagergade i Roskilde, hvor et opsigtsvækkende tilbud kort forinden havde forstyret gæsternes drikkeri.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Her var en ung mand pludselig trådt ind på værtshuset med et fladskærms-TV under armen, som han havde tilbudt de tilstedeværende gæster at købe. Ingen havde dog slået til, hvilket hurtigt fik den unge mand til at forlade stedet igen.

Læs også

Nyt stenkast fra bro: Familiebil med 4-årig dreng ramt

Hurtigt blev en patrulje sendt til området, hvor de på Schmeltz Plads traf en 19-årig mand fra Roskilde, som bar rundt på et indpakket fladskærms-TV. 

Han forklarede betjentene, at han netop havde købt fjernsynet af en 43-årig mand fra Roskilde, som politiet efterfølgende fik kontakt til.

På sig havde den 43-årig mand en taske, hvori politiet fandt et kamera og et koben, hvilket straks gjorde dem mistænksomme. Derfor besluttede man at se nærmere på fjernsynet, og ved en grundig undersøgelse fandt betjentene på TV’et en adresse anført på en nærliggende tandlægeklinik i Skomagergade.

Læs også

Nej tak til Lars Løkke og Mette Frederiksen: Flertal af vælgerne ønsker anden statsministerkandidat

Her kunne politiet efterfølgende konstatere, at der var blevet begået et indbrud, og det fik dem til at anholde den 43-årige.

Samtidig beslaglagde politiet fjernsynet fra den 19-årige med henblik på genudlevering til tandlægeklinikken.

Den 43-årige mand blev sigtet for indbruddet og blev taget med til afhøring, hvorefter han blev løsladt igen, idet anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Politiet forsøger nu at få klarlagt detaljerne i sagen, herunder om flere måske skal sigtes i sagen - deriblandt den 19-årige mand, der havde købt fjernsynet.

 

Dagens Gossip