19-årigt bandemedlem ville likvidere rivaler: Affyrede i stedet mod helt tilfældige mennesker i København

26/11/2023 13:45

Mathias Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det unge bandemedlem tog tilsyneladende grueligt fejl, da han affyrede skud mod tilfældige på gaden.

Mest læste i dag

Det var fra blot 15-meters afstand, at den 19-årige bandefigur skød mod de ni tilfælde unge mennesker ved Æbleøgade og Hans Knudsens Plads på Østerbro i København kort efter midnat 4. december sidste år.

Den 19-årige var blevet sendt ud for at likvidere en håndfuld rivaler og antog med ét, at de ni unge mennesker var rivaler fra en anden bande. 

Han nægter sig skyldig ifølge Ekstra Bladet. 

Det fremgår af anklageskriftet, at ordensmagten er af overbevisningen, at hændelsen fandt sted som del af en aktuel bandekonklift. Her skulle den 19-årige efter aftale være blevet bedt om at likvidere en håndfuld rivaler fra banden kendt som Dødspatruljen CPH.

Hverken den ene eller den anden af de forurettede havde dog tilknytning til Dødspatruljen CPH, hvorfor der var tale om helt tilfældige mennesker, som heldigvis alle slap med skrækken. 

Politiet ankom til stedet og fandt to afskudte patronhylstre og en uafskudt patron, og ikke længe efter kunne man anholde den 19-årige på sin bopæl i København. 

Efter at have afsøgt hver en krog i den 19-åriges hjem, fandt man ikke blot det formodede gerningsvåben, men også 50,4 gram kokain og lidt under et kilo hash i lejligheden.

Den unge mand, som på gerningstidspunktet ifølge politiet var tilknyttet en mindre bandegruppering, har været varetægtsfængslet siden.

Selv samme bande skulle på samme tidspunkt have været i bitter strid med den danske afdeling af den svenskfødte bande Dødspatruljen, der har rødder i en forstad til Stockholm.

Derfor er den 19-årige også tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf, hvor han kan blive straffet op til det dobbelte, hvis han findes skyldig.