28-årig mand stjal for 1,5 millioner kroner: Fremgangsmåden var helt enkel

Foto: Shutterstock.com

Det var meget nemt for den 28-årige at stjæle computere for 1,5 millioner kroner.

En 28-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre et halvt års ubetinget fængsel for en række tyverier af bærbare computere fra østjyske virksomheder sidste år.

Det oplyser Østjyllands Politi. 

Læs også

Jakob og Lene afviser hjælp fra eksperter i Luksusfælden: Det får konsekvenser

Værdierne af computerne blev opgjort til 1,5 millioner kroner, og den 28-årige blev dømt for indbrudstyveri af særlig grov beskaffenhed i 24 tilfælde. 

Måden, han skaffede sig tyvekosterne på, var i de fleste tilfælde helt enkel: Den 28-årige gik ind i virksomheden i åbningstiden og fandt et tomt kontor, hvor han tog nogle bærbare computere og gik ud igen.

Ved flere af tyverierne var den 28-årige iklædt en jakke fra et rengøringsfirma, så han kunne fremstå som rengøringspersonale, oplyser politiet.

Den 12. oktober gik han eksempelvis ind i en virksomhed i Viby, iklædt en jakke fra et rengøringsfirma, hvor det lykkedes ham at lægge 26 bærbare computere i en kasse, som han derefter gik ud af virksomheden med, uden at nogen medarbejdere opdagede det.  

Måneden før sneg han sig en sen eftermiddag ind i en virksomhed i Aarhus V, da en ansat gik ud, og på den måde fik han adgang til en næsten mennesketom bygning, hvor han sammen med en anden gerningsmand samlede 40 computere, som de kørte væk med. 

Selv jakken havde den 28-årige mand hapset. Den blev stjålet i marts hos en offentlig myndighed i Skanderborg, hvor han kom ind af en ulåst dør, mens der var rengøring på stedet. Mens han var der, stjal han også en del elektronik. 

Tyverierne foregik derudover hos myndigheder og virksomheder i Horsens, Vejle og Aarhus-området. 

Sådan blev han opdaget

Men i november gik den ikke længere. 

Politiet havde fået et tip om den aktive indbrudstyv, og efterforskerne havde bl.a. via observation og aflytning fulgt den 28-årige i lidt tid. På den måde fandt politiet også frem til de to formodede hælere, som den 28-årige afsatte en del af de mange bærbare til. De blev alle tre anholdt. 

”Den 28-årige har stjålet for store værdier, og det er foregået meget organiseret, hvor han løbende har været i kontakt med nogle faste hælere. Derfor vurderede retten ligesom anklagemyndigheden, at der var tale om tyverier af særlig grov beskaffenhed, og at det skulle give en længere ubetinget fængselsstraf, ” siger anklager i sagen, Jeanni Andreeva. 

Den 28-årige erkendte forholdene og modtog dommen. Den ene hæler i sagen er blevet idømt et år og tre måneders fængsel, mens den anden mand, der er sigtet for hæleri, fortsat venter på dom.

Læs også

Nu siger Burhan G farvel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip