52-årig dræbte mand og støbte lig ind i beton: Nu har han fået sin straf

Foto: Shutterstock

En 52-årig mand dræbte mand og støbte liget ind i beton. På graven anlagde han en bålplads.

Den 52-årige Lars Halvor Hermansen blev fundet dræbt af skud fra et jagtgevær. Da han blev fundet, havde politiet ledt efter ham i 41 dage. Gerningsmanden, Henrik Verdun Hansen, der i dag er 52 år gammel, havde da også gjort sig umage med at gemme liget af vejen.

Læs også

Regeringen strammer reglerne: Får betydning for mange danskere

Først lagde han liget i et tømt vandbassin på en terrasse i Helsinge, som blev overdænget med jord og støbt ned i beton. Dernæst blev der ovenpå graven anlagt et bålsted. Det oplyser Ritzau. 

Torsdag er Henrik Verdun Hansen af Østre Landsret blevet idømt 16 års fængsel for drab, usømmelig omgang med lig og besiddelse af ikke under syv kilo amfetamin. Landsretten idømte ham et års fængsel mere, end han blev idømt i Retten i Helsingør. 

Blev dræbt i september 2018

52-årige Lars Halvor Hermansen blev dræbt den 18. september 2018. Her mødte han op på Henrik Verdun Hansens adresse i Helsinge. Først mere end en måned efter blev hans lig fundet af politiet. 

Dog havde politiet anholdt den nu dømte Henrik Verdun Hansen allerede før liget dukkede op. Her blev han også sigtet for at have dræbt den 52-årige mand. 

Under retssagen erkendte han at have affyret det skud, der dræbte Lars Halvor Hermansen. Ifølge Ritzau nægtede han dog at erkende, at han skød for at dræbe. I retten forklarede han, at der derimod var tale om et vådeskud. 

Gerningsmanden havde narkogæld

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Lars Halvor Hermansen tilsyneladende var involveret i en handel med amfetamin. Desuden kunne Ekstra Bladet oplyse, at Henrik Verdun Hansen skyldte ham 30.000 kr. i en narkogæld. 

Forud for drabet havde gerningsmanden også modtaget en dummebøde på 70.000 kroner. Årsagen til dette var efter sigende, at han ikke længere var villig til at dyrke skunk for Lars Halvor Hermansen på sin ejendom i Helsinge. 

I Østre Landsret var det et enigt nævningeting, der afgjorde, at straffen skulle skærpes i forhold til den dom, der blev afsagt i byretten.

Læs også

31-årig mand anholdt for voldtægt af ældre kvinde

"Det er en usædvanlig sag, der nu har fundet sin afslutning, og jeg er godt tilfreds med, at straffen landede på de 16 års fængsel, som var det, jeg havde bedt om," udtaler senioranklager Emil Folker ifølge Ritzau. 

 

Dagens Gossip