6 gymnasieelever fra Aarhus forfalsker coronapas: Nu risikerer de fængsel

Foto: Shutterstock.

Det kan få langvarige konsekvenser.

En medarbejder ved et gymnasium i Aarhus opdagede et mistænkeligt coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.

Læs også

49-årig mand anholdt: Mistænkt for overgreb mod flere børn i daginstitution

Medarbejderen havde bemærket, at der var nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud, og ved gennemgang af alle testsvar fandt man frem til i alt fem coronapas, der var blevet forfalsket på forskellig vis.

Skolen indkaldte de fem elever, to kvinder og tre mænd i alderen 16-18 år, til en samtale, hvor de alle erkendte at have fusket med deres testsvar. 

Gymnasiet rettede henvendelse til Østjyllands Politi, der har overtaget sagen og nu har sigtet de fem elever for dokumentfalsk. I denne uge blev endnu en af gymnasiets elever, en 17-årig kvinde, sigtet for at have forfalsket sit coronapas.

Det oplyser Østjyllands Politi. 

Rigtig dum ide

De seks aarhusianske gymnasieelever har forfalsket deres coronapas for at kunne fremvise et negativt testsvar og møde til undervisning. Det er en rigtig dum ide, lyder det fra politiinspektør René Raffo, der på det kraftigste advarer andre om at forsøge at forfalske coronapas:

”Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev. Udover den straf man bliver idømt i retten, kan det også give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder.”

Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte.

Læs også

Kommer med opråb til disse danskere: I skal stadig bruge mundbind