79-årig bedstemor opbevarede stort kontantbeløb bag køkkenskab: Nu er hun idømt fængselsstraf

10/08/2023 17:28

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 79-årig kvinde er torsdag blevet idømt en fængselsstraf, fordi hun opbevarede en stor mængde kontanter i sit hjem.

Mest læste i dag

En 79-årig bedstemor er blevet idømt seks måneders betinget fængsel for at have opbevaret et stort kontantbeløb i sit hjem.

Det er der som sådan ikke noget ulovligt ved, men pengene er ikke blevet tjent på lovlig vis. Derimod mener politiet, at pengene er blevet tjent på handel med mash.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Kvinden blev anholdt onsdag og fremstillet i grundlovsforhør torsdag ved Københavns Byret. Her blev der gjort kort proces, da hun erkendte, at hun kendte til en del af de gemte penge.

Sagen er en del af et større sagskompleks, hvor to rockere er blevet anholdt. Den ene af de to rockere, er barnebarn til den 79-årige kvinde.

I forbindelse med anholdelsen af rockeren, blev der også foretaget en ransagning af bedstemorens lejlighed på Østerbro i København.

Her lykkedes det politiet at finde frem til et stort kontantbeløb. I et hulrum bag et køkkenskab, var der nemlig blevet gemt flere millioner kroner i kontanter.

I rummet fandt de ikke blot en pose, men også en aflåst kasse med penge. I alt løb det op i 2.657.000 kroner. Derudover fandt de også en stor mængde euro, der havde en værdi af 295.000 kroner.

I retten forklarede kvinden, at hun ikke kendte til beløbet, men havde en formodning om, at der var omtrent en million kroner. Desuden formodede hun, at pengene stammede fra kriminalitet.

Den 79-årige kvinde er ikke kun blevet sigtet for at have gemt pengene. Hun er også sigtet for at have overtrådt våbenloven, da der under ransagningen blev fundet en skarpladt revolver i et kælderrum.

Kvinden nægtede at have kendskab til den, og barnebarnet har bekræftet, at det er hans.

Den 79-årige kvindes barnebarn og en anden rocker sidder varetægtsfængslet, da de begge er sigtet i en sag om salg af 1,6 tons hash.

De har tidligere været medlemmer af Hells Angels, men er i dag medlemmer af henholdsvis Comanches og Bandidos.