Bilist bakkede henover 89-årig kvinde på p-plads: ‘Jeg troede, det var en bunke sne’

Foto: Polfoto/Jens Dresling

En ældre borger kom slemt til skade, da en 50-årig kvinde i februar kom til at køre hende ned. Nu er sagen kommet fra retten.

En trafikulykke, der fandt sted i februar i år, er onsdag kommet for Retten i Horsens, hvor man nu skal afgøre, om en 50-årig kvinde kan holdes skyldig for ulykken.

Episoden fandt sted 10. februar på p-pladsen ved Fakta i Hovedgård i Horsens. Det skriver Horsens Folkeblad.

Her var en 89-årig kvinde kørt til Fakta for at handle sammen med sin nabo, men da hun krydsede parkeringspladsen, blev hun pludselig ramt af en bil, der bakkede.

Den 89-årige blev væltet og endte med at komme ind under bil, hvorefter hun blev slæbt med et kort stykke.

Læs også

Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

Den ældre kvinde blev efterfølgende kørt på sygehuset, hvor man kunne konstatere, at hun både havde brækket armen, skulderen, korsbenet og bækkenet. Hun blev først udskrevet efter 12 dage og har i dag varige mén.

Bag rattet i bilen der kørte den 89-årige ned sad en 50-årig kvinde fra Horsens-egnen, der onsdag i retten forklarede, at hun fuldstændig havde overset den ældre kvinde.

I retten var den 50-årige kvinde da også stærkt påvirket af sagen, da hun fortalte, at hun hørte et mindre bump, da hun bakkede ud fra p-pladsen.

- Men det havde sneet, og jeg troede simpelthen, det var noget sne, der faldt ud af min hjulkasse, forklarede hun, ifølge Horsens Folkeblad, til anklageren.

Læs også

8 ting mænd kun siger, hvis de virkelig godt kan lide dig

Det benægtede kvinden, der derfor kørte til sit hjem, hvor hun senere blev opsøgt af landbetjenten.

- Jeg fik et chok, da han bankede på og fortalte, at jeg var efterlyst, lød det fra kvinden, der dagen efter ulykken tog kontakt til den 89-åriges søn og siden besøgte kvinden på sygehuset.

Nu ønske anklagemyndigheden i sagen, at den 50-årige bliver dømt for at have handlet groft uforsvarligt ved ikke at kigge sig ordentligt for, før hun bakkede ud på p-pladsen.

Bilistens forsvarer mener dog ikke, at hans klient har handlet uforsvarligt.

Læs også

Kvinde sprang til undsætning, da 3-årig var ved at blive kørt over på rasteplads - men hun blev snydt

- Jeg mener, hun skal frifindes for overtrædelse af færdselsloven. I min optik er der tale om simpel uagtsomhed. Og jeg mener ikke, hun kan dømmes for at stikke af, da hun slet ikke ved, hun har ramt nogen, forklarede forsvaren ifølge Horsens Folkeblad.

Det skal dommeren ved Retten i Horsens nu tage stilling til, efter sagen blev behandlet ved retten onsdag formiddag.

Under retssagen onsdag var den 89-årige kvinde også til stede, og her forklarede hun, at hun ikke bar nag, da ‘der er jo ikke nogen, der gør sådan noget her med vilje’, som hun udtrykte det.

Der falder dom i sagen 13. december.

Læs også: Mand sigtet i uhyggelig sag: 13-årig påkørt bagfra og slæbt 50 meter på kølerhjelm

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip