Bilist pløjede bevidst ind i motionscyklister: Nu har politiet anholdt 22-årig mand

Foto: Shutterstock

Mandag aften blev en flok motionscyklister påkørt af en hvid varevogn, der efterfølgnede stak af. Nu har politiet anholdt og sigtet en 22-årig mand.

En 22-årig midtjysk mand er mandag aften blevet anholdt og sigtet, efter en flok motionscyklister tidligere på aftenen blev påkørt på Vildbjergvej ved Gødstrup tæt på Herning.

Episoden fandt sted klokken 18.50, da gruppen af motionscyklister kørte ad Vildbjergvej, hvor der er dobbelt optrukne spærrelinjer.

Pludselig nærmede en hvid varevogn af mærket Peugeot sig gruppen bagfra og begyndte at dytte.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til Ekstra Bladet.

Læs også

H&M-ekspedient stoppede 26-årig kvinde med barnevogn: Under dynen lå noget anden end en baby

- Vi har fået beskrevet, at bilisten starter med at dytte helt vildt. Og cyklisterne trækker derefter så langt ind til højre, som det er muligt. Så vælger han at overhale. Og da han er midtvejs forbi flokken, drejer han skarpt ind i flokken. Det beskrives som om, at det sker bevidst. Her vælter den første, hvorefter tre-fire cyklister yderligere ryger med i faldet, siger Jens Claumarch til Ekstra Bladet.

Efter sammenstøder valgte bilisten at køre fra ulykkesstedet uden at standse.

Efter påkørslen måtte flere af cyklisterne på hospitalet. Heldigvis kom ingen af dem alvorligt til skade.

Læs også

Mand brød ind i lejlighed i Roskilde: I køkkenet opdagede han noget, der straks fik ham til at ringe 112

- En har flækket et øjenbryn, nogle briller er gået i stykker, og så er der nogle kosmetiske skader på cykler og den slags, forklarer vagtchefen til Ekstra Bladet.

Umiddelbart efter ulykken ankom en kvindelig bilist til stedet, hvor hun tændte havariblinket på sin bil. Det viste sig, at kvinden set den hvide varevogn i Herning, hvor hun havde observeret, at bilen kørte over for rødt lys.

Kvinden havde dog nået at aflæse bilens nummerplade og kunne derfor give politiet oplysningerne.

Læs også

Margrethe med rørende gestus på Henriks fødselsdag: Ærer prinsen med særlig gave

- Så sender vi en anden patrulje ud, og de møder faktisk varebilen længere mod vest. Bilen bliver standset, og det viser sig, at føreren ikke har noget kørekort, fortæller vagtchefen.

Betjentene mistænkte dog også den 22-årige mand for at være spiritus- og narkopåvirket, og han blev derfor anholdt og kørt til politistationen.

En afhøring af manden har imidlertid endnu ikke kastet det store af sig, da manden ikke ønsker at snakke med politiet.

Læs også

48-årig kvinde voldtaget i gyde af fedladen mand: Nu leder politiet efter vidner

Flere af motionscyklisterne har fortalt, at der var to mænd til stede i varevognen under sammenstødet, men at den ene lod til at sove. Det samme var tilfældet, da politiet spottede varebilen senere, og det er derfor politiets overbevisning, at der er tale om den samme chauffør.

Den 22-årig mand er nu blevet sigtet for en række færdselsovertrædelser - blandt andet for at køre over for rødt, for at overhale for dobbelte spærrelinjer, for at have kørt bil, selv om førerretten var frakendt og for spiritus- og narkokørsel.

Manden er også sigtet for at køre fra et færdselsuheld, mens politiets jurister skal vurdere, om manden også ender med at blive sigtet for bevidst eller forsætlig påkørsel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip