Byttede seng med ven: Nu er 19-årig mand dømt

Foto: Shutterstock

En 19-årig mand er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt seks måneders fængsel.

Anklagemyndigheden havde tiltalt den 19-årige for voldtægt efter den ny samtykkelov, men retten mente ikke, at der havde været forsæt til voldtægt. Den unge mand blev derfor frifundet for voldtægt – men dømt for tilsnigelse.

Læs også

Nu bliver kravet om mundbind forlænget

Episoden, den 19-årige blev dømt for, fandt sted i januar i år i et sommerhus i Odder. Her mødtes han og tre venner med to jævnaldrende kvinder, skriver Østjyllands Politi.

Den ene kvinde gik frivilligt i seng med den dømtes ven på det ene værelse i sommerhuset. Samtidig var den dømte selv sammen med den anden kvinde på et andet værelse. 

Senere var der snak om, hvorvidt de skulle prøve at bytte partnere, men det sagde kvinderne nej til. 

Byttede værelser

Om natten, mens kvinderne var udenfor, byttede de to mænd værelser uden at fortælle det. Den 19-årige havde efterfølgende sex med den anden kvinde, som troede, at det stadig var vennen, der lå i sengen. 

Da det gik op for hende, at det var den 19-årige, skyndte hun sig ud af værelset, og umiddelbart efter tog hun hjem og kontaktede politiet.  

Nægter sig skyldig

Samme dag blev den 19-årige mand anholdt og senere varetægtsfængslet i sagen, som der nu er faldet dom i. 

”Den forurettede havde kort forinden episoden afvist at have sex med den 19-årige, han byttede bevidst seng med sin ven uden at give besked, og han tilkendegav på intet tidspunkt, hvem han var, eller sikrede sig kvindens samtykke, da de lå i sengen. Derfor lød vores tiltale på voldtægt. Det mente retten dog ikke, han kunne dømmes for, da han manglede fortsæt til voldtægt. Det er nu op til statsadvokaten, hvorvidt sagen skal ankes,” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 19-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til anke, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også

Pfizer-chef: Kan blive nødvendigt at vaccinere årligt

 

 

 

Dagens Gossip