Camilla knust over groft røveri: Blev væltet omkuld og fik stjålet sin hvalp

Nils Würtzenfeld

368 uger siden

|

27/06/2017
112
Foto: Katrine Loft/Facebook/Google Maps
Foto: Katrine Loft/Facebook/Google Maps
En ung kvinde blev mandag aften overfaldet i en park i Horsens. Her stjal en ukendt gerningsmand hendes kun ni uger gamle hundehvalp, Oswald.

Dagens topnyheder

For kun en uge siden købte 25-årige Camilla Holst Pedersen en sort og brun yorkshire terrier-hvalp af sin veninde, men mandag aften fik hun hunden stjålet under et groft overfald.

Sammen med den kun ni uger gamle hvalp, som havde fået navnet Oswald, var Camilla Holst Pedersen mandag ved 18-tiden gået en tur i Lunden i Horsens, da en fremmed mand pludselig nærmede sig bagfra.

- Hun var ude og gå i Lunden, og Oswald løb rundt og legede, da en mand pludselig kom løbende bagfra og baskede hende ned, forklarer veninden Katrine Loft, der for en uge siden solgte hvalpen til Camilla Holst Pedersen.

Foto: Katrine Loft/Facebook

Hun fortæller, at manden herefter stjal hvalpen for øjnene af den chokerede hundeejer, der lå væltet på jorden.

- Han tog fat i hunden og løb væk med den i armene. Hun prøvede at løbe efter, men kunne ikke følge med, forklarer Katrine Loft, der er ejer af Oswalds mor og bror.

Politiet blev efterfølgende kontaktet og ledte ifølge Katrine Loft efter hvalpen i området, men uden held. Efterfølgende har der ikke været noget nyt i sagen.

Tilbage sidder Katrine Loft med en både chokeret og grædefærdig veninde.

Foto: Katrine Loft/Facebook

- Hun er virkelig rystet og har ikke lyst til at stå frem. Derfor har jeg valgt at gøre det på hende vegne, siger Katrine Loft, der samtidig forklarer, at en hvalp som Oswald kan indbringe rigtig gode penge.

- Det er en populære race, og der er mange kendte, der har sådan en. Det er en lille hund, men den kan sagtens indbringe 10-12.000 kroner alt efter dens papirer og stamtavle. Samtidig er den nem at stjæle, lyder det fra Katrine Loft, der tidligere har hørt om lignende tilfælde.

- Tidligere har det været chihuahua-hunde, der har været populære at stjæle, og jeg har hørt om flere tilfælde i København, hvor folk har fået stjålet deres hunde foran supermarkeder, forklarer hun.

Hos Sydøstjyllands Politi ser man med stor alvor på sagen.

Foto: Katrine Loft/Facebook

- En mand kom løbende og puffer ejeren omkuld, hvor efter han tager hunden og stikker af. Derfor betegner vi det som et røveri. Vi hører af og til om tyverier af hunde, hvor man har taget dyret fra en krog ved et supermarked. Det her er mere alvorligt, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, til TV2 Østjylland.

Det oplyses, at Oswald er chippet, men han havde ingen halsbånd på, da han blev stjålet.

Gerningsmanden beskrives som en mand på cirka 30 år. Han er 180-185 centimeter høj og var iført lyse cowboybukser og grå hættetrøje.

Har man brugbare informationer i sagen, hører Sydøstjyllands Politi meget gerne fra dig.

Efter overfaldet lavede Katrine Loft et Facebook-opslag, hvori hun efterlyser Oswald. Opslaget er allerede blevet delt over 6000 gange.

OPDATERING: Katrine Loft har efterfølgende oplyst til Dagens.dk, at Oswald kan aflevers på hendes adresse på Rødtjørnen 18C i Horsens.

- Han kan indleveres på min terrasse, uden at der stilles spørgsmål. Han kan også afleveres hos hvilken som helst dyrlæge, eller jeg afhenter ham hvor som helst, hvis man skulle have fortrudt at have taget ham eller har fundet ham, forklarer hun.