Danske sikkerhedseksperter advarer mod falske mails fra Netflix

Genrefoto: Polfoto/AP/Elise Amendola

Flere danskere modtager i øjeblikket snydemails fra den populære streamingtjeneste Netflix.

Flere danskere får i øjeblikket falske e-mails fra Netflix. De pågældende e-mails oplyser modtageren om, at deres abonnement er sat i bero og beder om en opdatering af betalingsoplysningerne via et link. 

Teksten er på dansk og ser meget ægte ud. Mailen er sendt fra en tilsyneladende troværdig mail, der indeholder netflix.com, og den populære streamingtjenestes rigtige kontaktinformationer er oplyst.

Det oplyser PwC i en pressemeddelelse.

Læs også

Her er de hemmelige koder, der låser tonsvis af film og serier op på Netflix

- Hackere bliver stadigt dygtigere og formår efterhånden at lave meget vellignende mails. Formålet er dog alene at få adgang til brugernes personlige betalingsoplysninger med henblik på misbrug. Derfor advarer vi imod, at man klikker på disse links, siger Mads Nørgaard Madsen, som er partner og it-sikkerhedsekspert hos PwC.

Det er ikke kun Netflix-kunder, der bliver udsat for misbrug for tiden. Der er nemlig også falske sms’er i løb, der skulle forestille at være fra Apple. Her forsøger hackerne også at lokke private betalingsoplysninger ud af modtageren.

- I sms’en fra det, der ligner Apple, får man besked om, at der er købt for et vist beløb via iTunes, og hvis man vil afkræfte dette, bliver modtageren bedt om at klikke på et link, som viderefører til en hjemmeside, hvorpå man skal oplyse sine betalingsoplysninger for at få refunderet pengene, siger Mads Nørgaard Madsen.

Han fraråder også her, at man klikker på det link, der er sendt med i sms'en.

 

Dagens Gossip