Derfor blev de to unge efterlyst af politiet i går: Viste sig at være noget helt andet

I går blev to unge mennesker efterlyst i landsdækkende medier, da politiet meget gerne ville have fat i dem. Nu fortæller politiet, hvorfor de ville tale med de to unge mennesker fra Nordjylland.

I går udsendte politiet en efterlysning, hvor de ledte efter to unge mennesker i alderen af cirka 25 år. Hvorfor politiet ledte efter de to unge mennesker, fortalte de ikke i deres pressemeddelelse, hvor de nøjedes med at sige, at det var af hensyn til efterforskning.

Der gik ikke længe, så havde politiet fået fat i de to unge mennesker, og nu fortæller Nordjyllands Politi, hvorfor de unge mennesker var eftersøgte.

Læs også

Ser du disse to, så ring til politiet

Det skyldes, at de to unge mennesker havde indfundet sig en i butik i den centrale del af Aalborg, og her var de blevet set med en kasse, der både indeholdte batterier og ledninger. Det fik en person til at kontakte politiet, og den anmeldelse tog politiet meget seriøst.

”Det tager vi meget alvorligt. Og derfor gik vi straks i gang med det et større efterforsknings-apparat. Jeg er tilfreds med, at vi hurtigt kunne fastslå, at der var ikke var tale om noget kriminelt,” fortæller Carsten Straszek, der er politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Kassen var til et privatprojekt

Meget kunne tyde på, at politiet tog sagen meget alvorligt, da der kunne være tale om sprængstoffer. Det var dog langt fra tilfældet, og der var blot tale om en ung ingeniørstuderende, der havde gang i sit eget lille private projekt.

“Det viste sig efter en kort afhøring af de pågældende, at der var tale om en ung ingeniørstuderende, som var i færd med at bygge sit eget batteri til et privat projekt,” fortæller politikommissæren.

Carsten Straszek tilføjer ligeledes, at der var tale om et større hjemmebygget batteri på 30 x 20 centimeter.

Foto: Nordjyllands Politi

I forbindelse med efterlysningen af de to unge mennesker, havde politiet vedhæftet et billede, som mange landsdækkende medier heriblandt Dagens.dk havde valgt at bringe. Dette billede er naturligvis fjernet fra den oprindelige artikel, da de to unge mennesker er fundet, og dermed ikke længere er efterlyste.

Læs også

Politiet gør vildt fund på Smukfest: Nu advarer festivalen

 

 

Dagens Gossip