Drama på jysk skole: Maskeret mand forsøgte at bortføre 4. klasses-pige - slæbte hende henad fortovet

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Onsdag middag forsøgte en ukendt mand at bortføre en elev fra 4. klasse på Lystrup Skole ved Aarhus.

En skræmmende episode udspillede sig onsdag middag for øjenene af en række mindre elever på Lystrup Skole nord for Aarhus.

Her greb en maskeret mand pludselig fat i en pige fra 4. klasse og forsøgte at trække hende med sig hen ad fortovet. Det skriver Århus Stiftstidende.

I en meddelelse til skolens forældre fortæller Lystrup Skole om det dramatiske hændelsesforløb:

Læs også

Flere kendte fyret fra DR: ‘En rigtig dårlig dag på kontoret’

- Manden fik kontakt til pigen i det store frikvarter, mens hun legede med kammerater på skolens område. Ved et buskads greb den maskerede mand fat i pigen. Efter kort tid kom pigen fri og fik kontakt til sine kammerater og en voksen, der var på legepladsen, fortæller skolen i en meddelelse til forældrene, som Århus Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

Heldigvis kom hverken pigen eller andre af eleverne til under bortførsels-forsøget.

- Ingen er kommet noget alvorligt til, men sagen er selvfølgelig en stor forskrækkelse for de involverede børn og medarbejdere, ligesom det har skabt utryghed hos mange elever. Vi ser fra skolens side med stor alvor på sagen, oplyser skolen ifølge Århus Stiftstidende.

Læs også

44-årig fynbo gik amok ved tandlægen, da en særlig patient blandede sig: Endte med peberspray og anholdelse

Efter episoden kontaktede skolens ledelse straks politiet, ligesom skolen valgte at tage kontakt til Elsted Skole i nærheden samt områdets dagtilbud, klub 8520 samt Liffen for at advare dem om manden.

Herefter besluttede ledelsen også at gå rundt på skolen for at tale med eleverne, der forståeligt nok har været bekymrede - ikke mindst for den pågældende pige.

Overfor Århus Stiftstidende har Østjyllands Politi forklaret, at flere patruljer onsdag var til stede på skolen efter episoden, ligesom man forgæves forsøgte at finde frem til manden i området.

Læs også

Har du set Lars? 52-årig mand forsvundet under mystiske omstændigheder - frygter der er sket en ulykke

Politiets umiddelbare vurdering er dog, at episoden ikke ændrer på, at man fortsat trygt kan gå til og fra skole i Lystrup.

Manden beskrives som:

  • 25-50 år
  • 170-180 centimeter høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Gik med usikker gang
  • Talte dansk
  • Var iført en elefanthue og en sort kasket med et hvidt bånd med kinesiske tegn
  • Bar en sort, langærmet bluse, sorte jeans med sorte knapper langs buksebenet og sorte sko med hvidt Nike-logo

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip