Eftersøgning af Emilie gik amok: Muligt gerningssted blev ødelagt

Jagten på at finden den forsvunde Emilie Meng gik over gevind, da frivillige vadet direkte ud i en søg, hvor de troede den nu 18-årige Emile kunne ligge.

Tæl til ti og træk vejret en ekstra gang inden du drager til forhastede konklusioner. Det beder politiet nu om efter en episode, hvor de frivillige potentielt kunne have ødelagt et muligt gerningsted. Det skriver TV ØST.

Det store postyr skyldtes et rygte på internettet onsdag aften, der førte til, at en række borgere rykkede ud og på egen hånd gennemsøgte en sø i Korsør.

Ifølge rygtet skulle den forsvundne Emilie Meng måske var blevet set i netop denne sø. Men i stedet for at vente på politietes ekspertise, gik de selv i gang med at rode søen igennem.

Rygtet om at det kunne være Emilie bredte sig som en steppebrand på internettet, fordi nogen på et billede i en dronevideo så noget i vandet i en sø ved Storebæltsvej, som de mente kunne ligne et menneske.

Læs også

Kunstner vækker voldsom debat: Laver filmplakater med forsvundne Emilie

- Mange borgere kontaktede os onsdag aften om videoen, og vi synes, at den så interessant ud. Derfor rykkede vi også ud til stedet, siger vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Men inden politiet nåede der ud, havde de frivillige taget sagen i egen hånd, og det ærgrer politiet.

- Lad os nu sige, at de måske havde fundet kvinden, så havde de jo samtidig ødelagt spor på et gerningssted. Det skyldes jo ikke ond vilje, men vi vil altså have, at folk ville lade os foretage undersøgelserne disse steder, siger vagtchefen.

    Han understreger dog, at politiet er meget taknemmelige for den hjælp som borgerne kan yde, trods hændelsen onsdag

    - Vi er rigtig glade for al den hjælp, vi får. Det er bare vigtigt, at vi supplerer hinanden, og at den frivillige indsats ikke ødelægger vores arbejde, siger han.

    Det, der på dronevideoen kunne ligne et menneske, var i virkeligheden en pose med bærbare computere samt nogle sten,skriver TV ØST.

     

    Dagens Gossip