Endte i fængsel: 29-årig mands mandagstur i Bilka gik ikke som forventet

Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Det viste sig, at den 29-årige mand var efterlyst til afsoning, så han blev kørt direkte i fængsel.

Mandag klokken 17.27 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bilka i Tilst, hvor nogle vagter havde tilbageholdt en butikstyv. 

En vagt havde set tyven, en 29-årig mand, fylde sin rygsæk med Lego-sæt, hvorefter han var gået mod udgangen uden at betale for noget.

Læs også

27-årig mands opførsel på McDonald's får politiet til at rykke ud

Tæt på hovedindgangen fik vagten fat i manden, og den 29-årige standsede frivilligt, hvilket gav vagten mulighed for at ringe efter assistance fra en kollega. 

Mens vagten stod med telefonen i hånden, tog manden pludselig en hånd i buskelommen og hev en peberspray op, som han sprayede i hovedet på vagten, hvorefter han stak af.

Det skriver Østjyllands Politi i den seneste døgnrapport. 

Vagten forsøgte at følge efter, og han fik også assistance fra en kollega, der var kommet til. Ude på parkeringspladsen forsøgte tyven at åbne døren til en bil, der kom kørende ind på parkeringspladsen, men døren var låst.

Det fik ham dog ikke til at opgive. Han fortsatte herefter ud på Anelystvej, hvor han fik standset en bil, som han også forsøgte at komme ind i - igen uden held. 

Han fortsatte videre til parkeringspladsen ved Bauhaus, hvor han fik held til at komme ind i en bil. Her sad en kvinde på førersædet, som skyndte sig ud af bilen. Flere vagter fik fat i manden, som de fik hevet ud af bilen og tilbageholdt, indtil politiet ankom.

Da politiet ankom til stedet, blev den 29-årige mand anholdt og sigtet for røveri, trusler på livet, overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af narkotika. Det viste sig, at den 29-årige mand var efterlyst til afsoning, så han blev kørt direkte i fængsel, oplyser politiet.

Læs også

Nu er det højsæson: I disse situationer skal du ikke træde på bremsen