Far idømt 8 måneders fængsel: Tæskede søn og brændte ham med cigaretter i årevis

Ane Sørensen

354 uger siden

|

28/09/2017
112
Foto: Polfoto/Søren Sielemann (arkivfoto)
Foto: Polfoto/Søren Sielemann (arkivfoto)
En midaldrende far fra Kalundborg blev onsdag idømt otte måneders fængsel for otte års overgreb mod sin søn.

Dagens topnyheder

Onsdag blev en 52-årig far fra Kalundborg idømt otte måneders fængsel ved Retten i Holbæk for at have tæsket og brændt sin søn på kroppen med cigaretter adskillige gange gennem otte år.

Overgrebene fandt sted over en længere periode fra 2008 til 2016, da drengen var mellem fem og 13 år gammel. Faderen blev også dømt for flere gange at have kastet sten på drengen, når han var kravlet op i et træ.

Endelig blev faderen fundet skyldig i vidnetrusler mod sin søn og for adskillige gange at have slået både drengen og hans to år ældre bror i numsen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Faderens samlever blev idømt tre måneders fængsel for at have slået begge drengene i bagdelen, mens hendes mor blev idømt 20 dages betinget fængsel for at have givet drengen slag bagi.

- Jeg er tilfreds med rettens dom, og det er en alvorlig sag, når en voksen vælger at brænde sit barn med cigaretter på kroppen. Det viser straffen på otte måneders fængsel til faderen også.

- Selvom hjemmet formentlig har været kaotisk og konfliktfyldt, er det ingen undskyldning for at udøve vold mod børn, siger anklagerfuldmægtig Anders Rechendorff.

Både faderen og hans samlever ankede dommene til Landsretten, mens samleverens mor tog imod sin.

Siden foråret 2016 har børnene været anbragt i pleje uden for hjemmet.

Tiltale: Far misbrugte sovende 13-årig datter og gjorde hende gravid